Заѕвони ѕвончето кое не се поврзува со Wi-Fi: како да го поправите?

 Заѕвони ѕвончето кое не се поврзува со Wi-Fi: како да го поправите?

Michael Perez

Веќе некое време го имам Ring Doorbell и ми го направи животот доста удобен.

Ме известува кога некој е на вратата и јас сум премногу зафатен со работа за да го слушам.

Обично слушам музика на мојот телефон, па го слушам известувањето преку моите слушалки и тоа многу пати ми е добро.

Сепак, не може да го направи ова ако не се поврзува на Wi-Fi. Еден ден едноставно немаше да се поврзе на мојата домашна мрежа и не добив известувања за важна испорака на пакети.

Ова едноставно не би можело, па скокнав на интернет за да дознаам што точно се случува и како би можел да го поправам.

Ако вашето ѕвонење на вратата не се поврзува на Wi-Fi, проверете ја вашата Wi-Fi конекција и уверете се дека ингеренциите се точни. Чувајте го вашиот Ring Doorbell во опсег од вашиот Wi-Fi рутер.

Исто така види: Спринт OMADM: Сè што треба да знаете

Ако вашето Ring Doorbell сè уште не се поврзува на Wi-Fi, вклучив упатства за ресетирање на ѕвоното на вратата и менување на Wi-Fi -Fi канал.

Зошто вашето ѕвонење на вратата не се поврзува со вашата WiFi мрежа?

Недостатокот на поврзување обично е предизвикан од следниве фактори. Дозволете ни да го разгледаме секој од нив детално и да видиме како можете да ги поправите овие проблеми.

Погрешна лозинка за Wi-Fi: Понекогаш, проблемот може да биде едноставен како погрешно пишување лозинка.

Исто така види: Дали телевизорите LG имаат Bluetooth? Како да се спарите за неколку минути

Вашата лозинка за Wi-Fi има специјални знаци: Специјалните знаци во лозинката за Wi-Fi може дапредизвика проблеми при првото инсталирање на уредот.

Слаб сигнал за Wi-Fi: Ако вашата мрежна врска не е доволно силна, уредот може да не успее да се поврзе.

Може да наидете на овој проблем ако сте го инсталирале вашиот Ring Doorbell на вашата врата или на друго место далеку од вашиот рутер.

Ова може да предизвика и одложување на известувањата, ѕвончињата итн. .

Проблеми со батеријата и напојувањето: Ако вашиот уред работи на батерија, уредот може да не се поврзе ако нивото на батеријата е ниско.

Погрижете се да го наполните ѕвончето за да се избегне ова прашање. Ако уредот е напојуван, тогаш можеби е виновно привремено губење на напојувањето.

Скриени Wi-Fi мрежи : Некои рутери за Wi-Fi имаат т.н. „скриени“ мрежи, при што името на мрежата не е јавно објавено. Ако вашата мрежна врска е скриена, вашиот уред нема да може да се приклучи на мрежата.

Прашања со електричното поврзување : за уред кој не се напојува на батерии, дефект во надворешното поврзување може да биде причина за дефект на поврзувањето. Ова е веројатно ако сте го инсталирале ѕвоното на вратата без постоечко ѕвонче.

Како можете да го поправите поврзувањето со WiFi на вашиот прстенест ѕвонче?

Погрешен Wi- Лозинка Fi: Проверете ја вашата лозинка за да потврдите дека е вистинската и обидете се повторно. Ако проблемот продолжи, разговарајте со вашиот давател на интернет услуги.

Ако ја смените лозинката за Wi-Fi по поврзувањетосо вашиот Ring уред, ќе треба да го ресетирате и повторно да го поврзете на мрежата.

Вашата лозинка за Wi-Fi има специјални знаци: Како импровизиран аранжман, можете да го промените вашиот Wi- Лозинка Fi привремено.

Откако ќе се креира и постави новата лозинка, ќе се воспостави врска помеѓу уредот и мрежата.

Подоцна може да се вратите на старата лозинка за Wi-Fi . Меѓутоа, ако го правите ова, погрижете се да го ресетирате уредот и повторно да го поставите за да избегнете какви било проблеми.

Слаб сигнал за Wi-Fi: За да се зголеми јачината на сигналот , обидете се да го поставите рутерот поблиску до уредот. Ако тоа не функционира, може да се обидете да купите повторувач или засилувач за вашиот рутер за Wi-Fi за да го зголемите неговиот опсег.

Проблеми со батеријата и напојувањето: Вашето ѕвонче на вратата има напојување и потреба од напон од најмалку 16V, во спротивно батеријата Ring Doorbell нема да трае вообичаените 6-12 месеци.

Скриени Wi-Fi мрежи : Кликнете на опцијата „Додај скриена мрежа“ за време на поставувањето и внесете го името на вашата мрежа, точно како што е.

Прашања со електричното поврзување: Надворешното поврзување може да е неисправно во овој случај .

Би ве советувал да го исклучите напојувањето и да ги проверите жиците за да видите дали приклучоците се во ред.

Краткиот спој или расипан осигурувач исто така може да се виновни овде.

Проверете дали е Wi-Fi мрежата на која се обидуватеповрзувањето е на опсегот 2,4 GHz

Друга причина зошто вашиот Ring уред не може да ја пронајде вашата мрежна врска може да биде тоа што вашата мрежа е на опсегот од 5 GHz.

Ring Doorbell е компатибилен само со мрежа од 2,4 GHz.

Во овој случај, наместо тоа, треба да се поврзете на рутер што емитува на опсегот од 2,4 GHz.

Ако вашиот рутер може да емитува само на опсегот од 5,0 GHz, вашиот Ring уред нема да може да ја открие оваа мрежа додека се поставува, и оттука ова резултира со тоа што уредот не се поврзува на Wi-Fi.

Обично, во повеќето околности, можете да го прилагодите вашиот рутер да емитува сигнал од 2,4 GHz.

Би препорачал да го проверите упатството за користење на рутерот за Wi-Fi за да научите како да емитувате 2,4 Сигнал GHz, бидејќи чекорите може да бидат различни за различни модели на рутери.

Ресетирајте го вашиот Ring уред

Ако вашиот уред сè уште се соочува со проблеми при поврзувањето на Wi-Fi, обидете се да го ресетирате вашиот Ring Doorbell.

Можете да го направите ова со притискање и држете го портокаловото копче на задната страна на уредот.

Ова го ресетира уредот, овозможувајќи ви да го започнете целиот процес на поставување одново.

Проверете ги каналите за Wi-Fi на кои е поврзан уредот: ѕвонење уредите не поддржуваат канал 12 или 13

Вашиот рутер ја емитува вашата Wi-Fi мрежа на еден од 13-те канали , за полесно користење и за избегнување пречки на различни сигнали за Wi-Fi.

Другите уреди треба да се поврзат на различни канали за нивно ефикасно функционирање, особено ако имате голем број додатоци за паметни домови, вклучувајќи го и вашиот Ring Doorbell што работи со HomeKit или слична платформа за автоматизација.

Ring Doorbells не поддржува канали 12 или 13. Сепак, тие можат да се поврзат со сите други достапни канали.

Можеби ова е причината зошто вашата мрежа не се појави на списокот на достапни мрежи Wi-Fi.

Ако ги користите каналите споменати погоре, погледнете го упатството за употреба на вашиот рутер за да се префрлите на друг канал.

Некои рутери за Wi-Fi се автоматизирани да се префрлаат помеѓу канали за да добијат најефикасна врска.

Ако вашиот рутер се соочува со истиот проблем, проверете го упатството за корисникот за да дознаете како да го решите овој проблем .

Заклучок

Фрустрирачки е ако Ring Doorbell нема да се поврзе на Wi-Fi кога се обидувате да се поврзете на Ring Doorbell што штотуку сте го инсталирале.

Ако го поврзете ѕвоното на вратата на Wi-Fi, ќе можете повторно да зачувате видео од ѕвоното на вратата.

Ако проблемот продолжи, контактирајте со Ring Support.

И ако барате начини да го подобрите целокупното искуство со ѕвонење на вратата, зошто да не се обидете да добиете ѕвонче?

Можете и да уживате во читањето:

 • Како да го поправите ѕвоненото ѕвонче кое оди офлајн: Сè што треба да знаете
 • Можете ли да го промените звукот на ѕвоното на врататаНадвор?
 • Ѕвонењето на вратата не ѕвони: како да се поправи за неколку минути
 • Ѕвонењето на ѕвончето во живо не работи: како да се поправи
 • Како да го зачувам видеото од ѕвончето на вратата без претплата: дали е можно?

Често поставувани прашања

Како повторно да го поврзам мојот прстен на my Wi-Fi?

Можете повторно да го поврзете вашиот Ring уред со Wi-Fi мрежата на следниов начин:

 1. Отворете ја апликацијата Ring и изберете ја иконата со три линии во горниот лев агол на екранот.
 2. Побарајте Уреди во списокот што се појавува на левата страна на екранот и допрете Уреди.
 3. Изберете го уредот што треба повторно да се поврзете на Wi-Fi.

Зошто мојот прстен не може да го најде мојот Wi-Fi?

Како што беше споменато во статијата, тоа може да се должи на слаб сигнал за Wi-Fi, канал или проблем со скриена мрежа. Користете ги информациите дадени погоре за да го решите овој проблем.

Како да го ресетирам моето Ring Doorbell на Wi-Fi?

За да го ресетирате вашиот Ring Doorbell, притиснете го портокаловото копче на задната страна на уредот и држете го 20 секунди.

Светлото на Ring Doorbell ќе трепка сино неколку пати после ова, што е показател дека уредот е ресетиран и се рестартира.

Ќе биде потребно неколку моменти за уредот повторно да почне да функционира.

Како да го сменам мојот Wi-Fi на 2,4 GHz?

Рутерите со двоен опсег ги поддржуваат и фреквенциските опсези од 2,4 GHz и 5 GHz. Во повеќето случаи, уредот што го користите за поврзување на Wi-Fiго избира опсегот од 5 GHz.

Така, ќе треба рачно да го овозможите опсегот од 2,4 GHz со:

 1. Внесете ја IP адресата на вашиот рутер на прелистувачот
 2. Најавете се со вашето корисничко име и лозинка.
 3. Отворете ги Напредните поставки и овозможете го опсегот од 2,4 GHz.

Дали сите Ring уреди треба да бидат на иста мрежа?

Не мора да биде така. Можете да ги поврзете вашите Ring уреди на иста мрежа или различни мрежи.

Ако вашиот Wi-Fi сигнал има добра покриеност, тогаш може да ги имате вашите уреди на повеќе мрежи.

Инаку, поврзување на сите се препорачува вашите уреди на истата мрежа.

Michael Perez

Мајкл Перез е технолошки ентузијаст со вештина за сè паметен дом. Со диплома по компјутерски науки, тој пишува за технологија повеќе од една деценија и има особен интерес за автоматизација на паметни домови, виртуелни асистенти и IoT. Мајкл верува дека технологијата треба да ни го олесни животот и тој го троши своето време истражувајќи и тестирајќи ги најновите производи и технологии за паметни домови за да им помогне на своите читатели да останат во тек со постојано развивање на пејзажот на домашната автоматизација. Кога не пишува за технологија, можете да го најдете Мајкл како пешачи, готви или се занимава со неговиот најнов проект за паметен дом.