Што е код за локација на Веризон? Сè што треба да знаете

 Што е код за локација на Веризон? Сè што треба да знаете

Michael Perez

Содржина

Неодамна, купив нов телефон од Verizon. За жал, уредот престана да работи откако го користев неколку дена.

Бидејќи уредот беше под гаранција, решив да поднесам барање за враќање.

Додека се најавив на мојата сметка на Verizon, тоа ме поттикна задолжително да го внесам мојот „Код на локација“ за да ја пополнам апликацијата.

Не бев свесен за мојот код за локација, па побарав помош од интернет за да дознаам за тоа.

Откако ги прочитав достапните веб-статии, ми беше лесно да ја разберам нивната важност.

Кодот за локација на Verizon е единствен код доделен на секој физичка продавница. Неопходно е да се следат нарачките однапред, да се поднесуваат враќања и за побарувањата од осигурување.

Ќе зборувам и за тоа колку време е потребно за да се прими вашиот код и алтернативните методи за да се добие кодот на вашата локација.

Што е код за локација на Verizon?

Кодот за локација на Verizon е единствен код што ви е доделен по потврдувањето на вашата нарачка.

Тоа му помага на Verizon да открие на која локација се поставени нарачките и статусот на испорака од курирската служба.

Исто така види: Compal Information (Kunshan) Co. Ltd На мојата мрежа: Што значи тоа?

Тоа ви овозможува лесно да ги следите вашите претходни нарачки, а исто така ќе ви треба додека поднесувате побарувања и барања за враќање.

Шифрите за локација се алфанумерички, почнувајќи со буквите X или N, проследени со бројки. Понекогаш, тие може да содржат само броеви.

Како да го дознаете вашиот код за локација на Verizon?

Ако сте направиле онлајн нарачка прекуВеб-страницата на Verizon, можете да го најдете кодот на локацијата на веб-страницата за потврда на нарачката, веднаш под насловот „Резиме на нарачки“.

Слично, можете да го лоцирате за вашите нарачки однапред.

Ќе најдете производ во горниот десен агол на фактурата за нарачка кога ќе купите производ од овластена продавница на Verizon.

Алтернативно, можете да се најавите на вашата сметка на Verizon за да го земете кодот .

 1. Најавете се на вашата сметка на My Verizon.
 2. Одете во сегментот Мои нарачки. Овде ќе ги најдете деталите за вашите неодамнешни и минатите нарачки.
 3. Кликнете на конкретната нарачка за да ги видите нејзините детали.
 4. Ќе го најдете кодот на локацијата споменат во „Резиме на нарачката“.

Дали секој излез на Verizon има код за локација?

Секоја продавница на Verizon ќе има одреден код за локација. Verizon треба да води евиденција за својата дневна продажба. Тоа им помага да го откријат изворот или потеклото на секоја фактура.

Бидејќи производите на Verizon се испорачуваат од локации на продавници, дури и онлајн купувањата се поврзани со која било физичка продавница што е доделена на вашата локација за испорака.

Понатаму му помага на Verizon да знае од која продавница е купен производот и следете ги нејзините пратки.

Дали е доделен код за локација на секое купување на Verizon?

Нема сите нарачки на Verizon да имаат ознака за код на локација.

Исто така, нарачките направени преку трговците на мало овластени од Verizon, како Best Buy, нема да имаат локацијакод.

Во такви случаи, полесно е да го посетите овластениот продавач на мало за да ги решите сите проблеми.

За среќа, секое купување, било да е онлајн или офлајн, направено директно преку Verizon го содржи кодот на локацијата.

Колку време е потребно за да се добие кодот за локација на Verizon?

Кога купувате од најблиската продавница на Verizon, потврдата за производот или фактурата ви се испраќаат по пошта каде што е кодот на вашата локација споменати. Тоа може да потрае и до 12 часа.

Во случај да не добивате пошта од Verizon, проверете ја и папката за спам на вашето поштенско сандаче.

Тема печатена копија од фактурата за нарачка уште подолго за да стигнеме до вас.

Ако нарачате производ преку Интернет, можете веднаш да го најдете кодот на вашата локација на страницата за потврда на нарачката.

Дали ви треба вашиот код за локација на Verizon за следење пратка?

Морате да имате сметка на Verizon за да следите пратка користејќи ја веб-локацијата на Verizon.

Откако ќе се најавите на вашата сметка, ќе биде побарано да пополните неколку клучни детали.

Кодот на локацијата на Verizon е задолжително поле за следење на нарачката. За жал, без него, нема да можете да го следите вашиот пакет Verizon.

Можете да контактирате со поддршката за корисници на Verizon ако немате код за локација за вашата нарачка.

Следете ги вашите однапред нарачки користејќи го кодот за локација на Verizon преку вашата сметка на Verizon

Овој дел ќе ја спомене постапката чекор-по-чекор за следење на вашиот Verizonнарачајте.

 1. Најавете се на вашата сметка на Verizon.
 2. Посетете ја страницата Проверете го статусот на нарачката.
 3. Внесете го вашиот „Број за потврда пред нарачка“ од потврдата за нарачката е-пошта.
 4. Внесете го вашиот код за локација.
 5. Внесете го и вашето презиме и поштенски број на областа.
 6. Потврдете дека не сте робот.
 7. Кликнете на полето „Проверете статус“ откако ќе ги пополните потребните детали.

Дали ви треба вашиот код за локација на Verizon за поднесување приговори?

Ќе ви треба вашата локација код во Verizon за да поднесе барање за вашиот уред.

Побарувањето може да биде за оштета на уредот, осигурување, испорака или промоција (на пример, промоција на Samsung).

Поважно, дури и за со поставување на барање за враќање, кодот на локацијата е задолжителен.

Што ќе се случи ако не можете да го земете кодот за локација на Verizon?

Кодот за локација на Verizon е задолжителен за неколку витални процеси, како што веќе беше споменато во претходните делови од овој напис.

Неуспехот да внесете важечки код за локација ве лишува од критичните услуги на Verizon. Може да контактирате со службата за корисници на Verizon за да дознаете повеќе за тоа.

Сепак, документите на Verizon, како што е пополнувањето на формуларот за концесиски план, не бараат шифра на локација.

Затоа, можете да ја напуштите празно во такви случаи и наместо тоа користете број на продавница.

Дали има некој алтернативен начин да се земе вашиот код за локација на Verizon?

Ако не можете да го пронајдете кодот на вашата локација,разговарајте со претставник на Verizon, под услов да сте го купиле производот директно од Verizon.

Можете да се јавите на Verizon на 1-800-837-4966 и да ги следите упатствата во текот на повикот.

Тие ќе ви постават неколку прашања за целите на верификацијата, а откако ќе ја завршат потврдата, тие веднаш ќе ви обезбеди соодветен код за локација.

Како можете да го лоцирате бројот на продавницата на Verizon?

Бројот на продавницата е доделен на секој од продажните места на Verizon. Можете да го користите ова наместо код за локација во некои случаи.

Можете да ја посетите нивната страница за пронаоѓање продавница за да го најдете бројот на продавницата на Verizon. Внесете ја вашата локација во полето за пребарување и почекајте ги резултатите.

Алтернативно, можете да го лоцирате бројот користејќи го поштенскиот број на вашата област.

Можеби го вклучите и пристапот до локацијата на вашиот прелистувач за да му дозволите на веб-локацијата да ја открие вашата најблиска продавница.

Контактирајте со поддршката

Ако сè уште не можете да го преземете кодот на вашата локација од Verizon, секогаш можете да побарате помош од нивната страница за поддршка на клиентите.

Можете директно да контактирате Веризон со повикување на 1-800-837-4966. Можете дури и да разговарате со нив и да го оставите вашето барање на страницата на заедницата за кодот на нивната локација.

Завршни мисли

Секогаш проверувајте го кодот на локацијата секогаш кога купувате производ од Verizon, било да е тоа онлајн, физички продавници, преку мобилната апликација или преку нивната телефонска продажба. Тоа делува како доказ за вашето купувањеавтентичност.

Сепак, ако купите производ на Verizon од кој било овластен продавач, тој нема да ви го достави кодот на локацијата на Verizon.

Кодот за локација е задолжителен кога сакате да поднесете вратете се веднаш.

Ако вашите однапред нарачки не стигнат до вас навреме, може да го пријавите ова на Verizon користејќи го кодот на вашата локација.

Можете и да уживате во читањето

 • Verizon Pay Stab: Еве го најлесниот начин да го добиете
 • Како да додадете линија на Verizon: најлесниот начин
 • Verizon се префрла на граница: што значи тоа?
 • Префрли се од AT&T на Verizon: 3 исклучително едноставни чекори
 • Попуст за лојалност на Verizon : Проверете дали ги исполнувате условите

Често поставувани прашања

Како можам да следам пратка на Verizon?

Можете да ги следите вашите пратки од Verizon или пред -нарачки користејќи го вашиот број на нарачка на Verizon и пополнете ги другите задолжителни детали побарани за време на онлајн процесот.

Исто така види: Како да програмирате Charter Remote за неколку секунди

Дали Verizon користи партнери за испорака?

Verizon користи партнери за испорака како FedEx и UPS.

Што значи кодот за локација на мојата однапред нарачка?

Кодот на локацијата на нарачката однапред ја означува локацијата на продавницата на Verizon каде што е генерирана нејзината фактура.

Тоа му помага на Verizon да ги следи своите нарачки и да обезбедува подобри услуги за клиентите.

Како можам да побарам враќање за мојот телефон Verizon без мојот код за локација?

Не можете да го напуштитекодот на локацијата е празен за да поднесете приговор за кој било уред Verizon.

Сепак, ако не можете да го најдете кодот на вашата локација, секогаш можете да ја повикате грижата за корисници на Verizon и тие ќе ви помогнат.

Michael Perez

Мајкл Перез е технолошки ентузијаст со вештина за сè паметен дом. Со диплома по компјутерски науки, тој пишува за технологија повеќе од една деценија и има особен интерес за автоматизација на паметни домови, виртуелни асистенти и IoT. Мајкл верува дека технологијата треба да ни го олесни животот и тој го троши своето време истражувајќи и тестирајќи ги најновите производи и технологии за паметни домови за да им помогне на своите читатели да останат во тек со постојано развивање на пејзажот на домашната автоматизација. Кога не пишува за технологија, можете да го најдете Мајкл како пешачи, готви или се занимава со неговиот најнов проект за паметен дом.