Дали вашиот телевизор Samsung продолжува да се рестартира? Еве како го поправав мојот

 Дали вашиот телевизор Samsung продолжува да се рестартира? Еве како го поправав мојот

Michael Perez

Купив паметен телевизор Samsung пред три години, и тој работеше пристојно без да ми прави многу проблеми во најголем дел.

Меѓутоа, пред неколку дена, телевизорот почна да се рестартира по случаен избор.

Исто така види: Како да ја гледате и управувате историјата на гледање на Hulu: сè што треба да знаете

Тоа би функционирало добро околу половина час, а потоа ќе се рестартира и на крајот ќе се заглави во циклусот на прикажување на екранот за подигање.

Само по часови истражување на можните причини и решенија за овој проблем дали можев да го решам.

За да го поправите телевизорот Samsung кој постојано се рестартира, проверете дали кабелот за напојување работи добро и телевизорот го активира напојувањето. За да го вклучите вашиот Samsung TV, исклучете го од изворот на енергија и почекајте 60 секунди пред повторно да го приклучите.

Исто така види: Далечинскиот управувач Fire Stick не работи: како да се решат проблемите

Зошто мојот Samsung TV постојано се рестартира?

Samsung Телевизорите може да се заглават на циклус за рестартирање поради софтверски или хардверски проблеми.

Многу од нив лесно се поправаат, додека за неколку може да биде потребна техничка експертиза.

Еве ги најчестите причини за проблем со рестартирање на телевизорот Samsung:

 • Неправилно напојување поради оштетен кабел за напојување, неисправна табла или издувани кондензатори.
 • Прегревање поради поместен ладилник или акумулација на прашина над отвори за воздух.
 • Софтверски грешки или застарен оперативен систем.
 • Слаб интернет додека се ажурира.
 • Оштетени LED задни светла.
 • Неисправна матична плоча.

Заменете го кабелот за напојување на вашиот телевизор Samsung

Нестабилното напојување може да предизвика иТелевизорот постојано да се рестартира.

Ова може да го решите со проверка на кабелот за напојување и штекерот на телевизорот за евентуално абење.

Поправете го кабелот за напојување или набавете нов ако е оштетен.

Исто така, проверете дали кабелот за напојување е цврсто прикачен на телевизорот.

Циклус на напојување на вашиот телевизор Samsung

Вашиот телевизор може да се соочува со дефекти поврзани со софтверот, поради што тој постојано се рестартира.

Ваквите дефекти можете да ги поправите со вклучување на струја телевизорот.

Ова, исто така, му овозможува на телевизорот да се опорави од состојба која не реагира со трошење на преостанатата енергија.

За да го вклучите циклусот на напојување на вашиот Samsung TV:

 1. Исклучете го ТВ од штекер.
 2. Почекајте неколку минути.
 3. Вклучете го повторно кабелот.

Сега, вклучете го телевизорот и проверете дали е проблемот со рестартирањето е решен.

Забелешка: Обидете се со следните три методи ако вашиот телевизор се рестартира поретко.

Ажурирајте го софтверот на вашиот телевизор Samsung

Застарениот оперативен систем може да создаде разни грешки и грешки за вашиот телевизор, вклучувајќи ја и јамката за рестартирање.

Можете да ги елиминирате проблем со рестартирање со ажурирање на неговиот софтвер.

Пред да започнете со ажурирањето, проверете дали вашата интернет-врска е стабилна.

Ова ќе обезбеди ажурирањето да оди непречено без никакви пречки.

Одете преку овие чекори за да го ажурирате вашиот телевизор Samsung:

 1. Одете до „Поставки“.
 2. Изберете „Поддршка“.
 3. Кликнете на „Ажурирање софтвер“.
 4. Изберете „Ажурирај“.Сега“.

Ресетирање на Samsung Smart Hub

Понекогаш, проблемите со Smart Hub на вашиот Samsung TV може да го наведат да се заглави во циклус за рестартирање.

Ресетирањето на Hub може ќе ви помогне да го отстраните овој проблем.

За да го ресетирате паметниот центар на телевизорот Samsung:

 1. Допрете го копчето „Дома“ на далечинскиот управувач.
 2. Одете до „Поставки“ .
 3. Кликнете на „Поддршка“.
 4. Одете во „Грижа на уредот“.
 5. Изберете „Самодијагностика“.
 6. Изберете „Ресетирање паметен центар“ '.
 7. Внесете го PIN-от за вашиот телевизор. Стандардниот ПИН е „0000“.

Откако ќе се ресетира Smart Hub, проверете дали проблемот со рестартирање на вашиот телевизор е решен.

Фабричко ресетирање на вашиот телевизор Samsung

Телевизорот може постојано да се рестартира поради оштетени датотеки на ОС.

Ресетирањето на телевизорот на стандардните или фабричките поставки може да ви помогне да го решите ова .

Сепак, запомнете дека со тоа ќе се избришат сите датотеки, податоци и поставки на вашиот телевизор.

Можете фабрички да го ресетирате телевизорот Samsung следејќи ги овие чекори:

 1. Отворете го менито „Settings“.
 2. Одете во „General“.
 3. Изберете „Reset“.
 4. Внесете го вашиот PIN. Стандардниот ПИН е „0000“.
 5. Допрете на „Ресетирање“.
 6. Притиснете „OK“ за да го завршите процесот.

Ако не можете да ги најдете овие опции на вашиот телевизор:

 1. Одете до „Поставки“.
 2. Одете во „Поддршка“.
 3. Изберете „Самодијагностика“.
 4. Кликнете на „Ресетирање“.
 5. Внесете го вашиот PIN.
 6. Потврдете го вашиот избор.

Проверете дали вашиот телевизор Samsung се прегрее

ЦПУ на вашиот телевизор ималадилник за да ја впие топлината произведена додека работи.

Ако ладилникот се лизне или се помести, насобраната топлина може да му создаде различни проблеми на телевизорот.

Вашиот телевизор може да се прегрее поради акумулацијата на прашина и нечистотија над неговите отвори за воздух.

Оваа прекумерна топлина може да биде главна причина за заглавување на вашиот телевизор во јамката за рестартирање.

Иако не можете да направите многу за ладилникот на вашиот телевизор без да ја отворите задната плоча на телевизорот, можете барем редовно да го чистите телевизорот за да се спасите од проблемот со прегревање.

Користете правосмукалка со мала моќност и мека сува крпа (како микрофибер или сунѓер) за отстранување на нечистотијата од отворите на вашиот телевизор.

Што да направите ако ништо не работи

Ако ниту едно од решенијата детално во оваа статија не го реши проблемот со рестартирање на вашиот телевизор, можеби имате работа со неисправен или оштетен хардвер.

Во такви случаи, треба да ја контактирате поддршката на Samsung за да стапите во контакт со нивниот тим за технологија.

Можете и да побарате услуга за поправка од нив или да го однесете вашиот телевизор до најблискиот Samsung сервисен центар.

Samsung обезбедува гаранција од 2-3 години на нивните телевизори од датумот на купување.

Овие гаранции покриваат производствени дефекти и хардверски проблеми, како што се дефектен систем за напојување или матична плоча.

Ако вашиот телевизор сè уште е под гаранција и почне да има проблеми со рестартирањето, Samsung ќе ве покрие за поправки или замена.

Само ви требада ја презентирате вашата сметка за купување на претставниците на Samsung за да побараат гаранција за вашиот телевизор.

Завршни размислувања

Телевизорот Samsung ќе продолжи да се рестартира поради неисправно напојување или софтверски грешки.

Користењето нов кабел за напојување и ладно подигање на телевизорот се најзгодно поправки за овој проблем.

Ресетирањето на телевизорот на фабрички поставки треба да биде вашиот претпоследниот чекор.

Меѓутоа, ако ништо од ова не ви помогне, може да се оштетат кондензаторите или матичната плоча на вашиот телевизор.

Во таков случај, контактирајте со поддршката на Samsung или посетете го најблискиот овластен сервисен центар за да го поправите вашиот телевизор.

Можете и да уживате во читањето

 • Можете ли да го вклучите телевизорот Samsung без далечински управувач? Еве како!
 • Дали вашиот телевизор Samsung е бавен? Како да го вратите на нозе!
 • Полна меморија на Samsung TV: што да правам?
 • Како да го поврзете Samsung TV на интернет : Најлесните начини
 • Samsung TV Plus не работи: како да се поправи за неколку секунди

Често поставувани прашања

Колку долго Дали траат телевизорите на Samsung?

Телевизорот Samsung обично трае од 4 до 7 години ако е постојано вклучен на максимална осветленост. Ако правилно се грижите за вашиот телевизор, тој ќе трае уште подолго.

Што треба да користам за чистење на мојот телевизор Samsung?

Треба да користите мека и чиста крпа или сунѓер од микрофибер за да го исчистите екранот на вашиот телевизор.

Можете да користите мека четка за заби за отстранување на нечистотијата од каблите и приклучоците на телевизорот.

Michael Perez

Мајкл Перез е технолошки ентузијаст со вештина за сè паметен дом. Со диплома по компјутерски науки, тој пишува за технологија повеќе од една деценија и има особен интерес за автоматизација на паметни домови, виртуелни асистенти и IoT. Мајкл верува дека технологијата треба да ни го олесни животот и тој го троши своето време истражувајќи и тестирајќи ги најновите производи и технологии за паметни домови за да им помогне на своите читатели да останат во тек со постојано развивање на пејзажот на домашната автоматизација. Кога не пишува за технологија, можете да го најдете Мајкл како пешачи, готви или се занимава со неговиот најнов проект за паметен дом.