Повиците на iPhone одат директно до говорна пошта: како да се поправат за неколку минути

 Повиците на iPhone одат директно до говорна пошта: како да се поправат за неколку минути

Michael Perez

Мојата работа бара многу да бидам на телефон. Добивам и многу важни телефонски повици.

Меѓутоа, во последните неколку дена забележав дека никој не ми се јавува, што беше шокантно.

По истрагата, сфатив дека сите мои повици одеа директно на говорна пошта. Беше загрижувачки бидејќи ниту моите клиенти ниту моето семејство не можеа да дојдат до мене.

Се јавив на Verizon и тие ме уверија дека проблемот не е на крајот.

Бидејќи штотуку го ажурирав iOS на мојот iPhone, бев прилично сигурен дека ажурирањето го предизвика проблемот.

Откако копав малку подлабоко, открив дека навистина се работи за неодамнешното ажурирање на iOS.

За среќа, можев точно да ја утврдам и да ја поправам основната причина за проблемот.

Ако повиците на вашиот iPhone одат директно до говорна пошта, исклучете ја опцијата за повикување преку Wi-Fi на вашиот iPhone. Ова може да се направи со оневозможување на опцијата Wi-Fi Calling on This iPhone од поставките на вашиот iPhone.

Оневозможи повици преку Wi-Fi на вашиот iPhone

Функцијата за повикување Wi-Fi на вашиот iPhone е дизајнирана да го подобри целокупното искуство со повикување.

Ако функцијата е вклучена, секоја Wi-Fi мрежа на која се поврзува вашиот iPhone делува како мобилна кула.

Меѓутоа, ако сигналите за Wi-Fi се слаби, повиците одат директно до говорната пошта, а во некои случаи нема ни да добиете известување за тоа.

Така, ако повиците на вашиот iPhone одат директно на говорна пошта, најдобро е даоневозможи оваа функција. Следете ги овие чекори за да го оневозможите повикот преку Wi-Fi на вашиот iPhone:

 • Одете во поставките и изберете „Телефон“
 • Скролувајте до повикување преку Wi-Fi
 • Вклучете го исклучете го „Повикување преку Wi-Fi на овој iPhone“

Оневозможете го режимот DND и режимот за фокусирање

Apple го воведе „Не вознемирувај режим“ во постарите верзии и „ Режим на фокусирање“ во поновите верзии на iOS за да им помогне на корисниците да избегнат непотребно одвлекување на вниманието од нивните телефони додека се на работа.

Режимот DND е означен со икона за полумесечина на лентата за статус на вашиот телефон.

0>Додека е активиран, режимот „Не вознемирувај“ или „Фокус“ ​​ги исклучува сите известувања од апликациите, текстуалните пораки и гласовните повици и ги испраќа повиците директно до говорната пошта.

За да го оневозможите режимот DND, следете ги овие чекори:

 • Одете во поставките и изберете „Фокус“
 • Допрете „Не вознемирувај“ и исклучете го прекинувачот на оневозможете ја функцијата

Можете и да ја изберете функцијата „Автоматско вклучување“. На овој начин, можете да ја автоматизирате функцијата DND да се вклучува автоматски во одредено време.

Оневозможете ја функцијата „Замолчете непознати повикувачи“

Друга карактеристика што може да пречи на дојдовните повици е „Режимот за тишина непознати повикувачи“.

Овој режим е дизајниран за луѓе кои не сакаат да примаат повици од непознати броеви.

Ако ја активирате функцијата Замолчете непознати повикувачи, секој број што ве повикува и не е зачуван во вашите контакти на вашиот iPhone ќеда се испрати директно до говорна пошта.

 • Одете во поставките и изберете „повици“
 • Скролувајте до „Замолчете непознати повикувачи“ и исклучете го прекинувачот

Овозможете ги поставките за објавување повици

Ако сè уште не можете да го решите проблемот, обидете се да ја користите функцијата „Објави повици“.

Оваа функција користи Siri и Телефон во комбинација за да го идентификува повикот преку зачуваниот ID на iPhone.

Ова значи дека Siri ќе објави секогаш кога ќе добиете повик.

Исто така види: Нема порти за етернет во куќата: Како да добиете брз интернет

Следете ги овие чекори за да ја овозможите функцијата за објавување повици:

 • Одете до поставките и скролувајте до „Siri“
 • Изберете ги објави сите и овозможете ги со вртење на копчето на

Контактирајте го вашиот оператор

Ако сте ги испробале сите горенаведени чекори, тоа може јасно да покаже дека ништо не е во ред со вашиот телефон.

следното нешто што може да се обидете е да ја контактирате услугата на вашиот оператор на мобилната мрежа.

Проверете дали сте ги избрале вистинските поставки

За да го подобри целокупното корисничко искуство, Apple започна неколку повици и поврзани со мобилните карактеристики.

Корисниците на iPhone сега можат дури и да ги користат своите рутери како мали мобилни кули за да упатуваат или примаат телефонски повици во области со малку или без мобилна телефонија.

Сепак, забележано е дека, понекогаш, овие поставките завршуваат со попречување на дојдовните и појдовните повици.

Исто така види: Ехо шоуто е поврзано, но не реагира: како да се решат проблемите

За да се осигурате дека системските поставки не се мешаат со вашите повици, проверете дали поставките на операторот се ажурирани. Овие поставкиможе лесно да се ажурира со помош на поставките на телефонот.

Покрај ова, проверете дали сте во област со мобилна покриеност и дека услугите што ги обезбедува вашиот оператор не се прекинати.

Можете и да уживате во читањето

 • Зошто Spotify постојано паѓа на мојот iPhone? [Решено]
 • Не можев да го активирам iPhone на Verizon: поправен за неколку секунди
 • Говорната пошта на Verizon не работи: Еве зошто и како да го поправите
 • Говорната пошта на Verizon постојано ме повикува: како да го запрете

Често поставувани прашања

Зошто мојот iPhone оди директно на говорна пошта иако „Не вознемирувај“ е исклучен?

Вашиот iPhone може да оди директно на говорна пошта поради застарени поставки на операторот или слаба покриеност на мобилната мрежа.

Зошто мојот iPhone не ѕвони кога ќе добијам повик ?

Вашиот iPhone може да е во тивок режим, режим на не вознемирувај, режим на фокусирање или режим на авион. Проверете дали овие поставки се оневозможени.

Michael Perez

Мајкл Перез е технолошки ентузијаст со вештина за сè паметен дом. Со диплома по компјутерски науки, тој пишува за технологија повеќе од една деценија и има особен интерес за автоматизација на паметни домови, виртуелни асистенти и IoT. Мајкл верува дека технологијата треба да ни го олесни животот и тој го троши своето време истражувајќи и тестирајќи ги најновите производи и технологии за паметни домови за да им помогне на своите читатели да останат во тек со постојано развивање на пејзажот на домашната автоматизација. Кога не пишува за технологија, можете да го најдете Мајкл како пешачи, готви или се занимава со неговиот најнов проект за паметен дом.