Roku Remote Volume ei toimi: Miten vianmääritystä

 Roku Remote Volume ei toimi: Miten vianmääritystä

Michael Perez

Roku on saavuttanut paljon suosiota viime vuosina, koska sen avulla voit nauttia älytelevision ominaisuuksista muulla kuin älytelevisiolla. Muistitikkua muistuttavan laitteen avulla voit lähettää mediaa, suoratoistaa mediaa verkossa, selata internetiä ja paljon muuta.

Ostin ensimmäisen Roku-laitteeni lähes kaksi vuotta sitten. Se on toiminut saumattomasti siitä lähtien. Viimeisimmän laiteohjelmistopäivityksen jälkeen Rokun kaukosäätimen äänenvoimakkuuden keinu lakkasi kuitenkin toimimasta.

Koska mitään tällaista ei ollut tapahtunut, kun olin käyttänyt Rokua lähes kahden vuoden ajan, en tiennyt, mitä tehdä. Luonnollisesti hyppäsin internetiin etsimään mahdollista ratkaisua.

Katso myös: Roku Remote Volume ei toimi: Miten vianmääritystä

Olin helpottunut huomatessani, että Roku-kaukosäätimeni oli kunnossa eikä siinä ollut laitteisto-ongelmia. Kesti kuitenkin muutaman tunnin vianetsintää selvittääkseni ongelman perimmäisen syyn.

Tässä artikkelissa olen luetellut mahdolliset ongelmat ja niiden ratkaisut, jotta voit säästää aikaa ja vaivaa.

Katso myös: Onko Fox Sports 1 DISH:llä?: Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Jos Rokun kaukosäätimen äänenvoimakkuus ei toimi, yritä vaihtaa lisäämiäsi kaukosäätimen koodeja. Jos tämä ei toimi, suorita kaukosäätimen asennus uudelleen ja tarkista Rokuun liitettyjen laitteiden yhteensopivuus.

Käynnistä uudelleen "Setup Remote For TV Control" (Kaukosäätimen asennus TV:n ohjausta varten).

Jos käytät Roku-tikkua ja olet saanut laiteohjelmistopäivityksen, on mahdollista, että päivitys on muuttanut Roku-kaukosäätimen tai laitteen asetuksia.

Onneksi tämä ongelma voidaan ratkaista suorittamalla kaukosäätimen asetukset uudelleen ohjausasetuksissa. Voit suorittaa asetukset uudelleen seuraavasti:

 1. Käynnistä Roku-laite.
 2. Siirry etusivulta kohtaan Asetukset.
 3. Valitse "Kaukosäätimet ja laitteet".
 4. Napsauta "Kaukosäätimet".
 5. Siirry kohtaan "Gaming Remote".
 6. Valitse "Set Up Remote for TV Control".

Asennusprosessi saattaa kestää muutaman minuutin. Sen jälkeen järjestelmä kysyy, kuuletko musiikin. Järjestelmä pyytää sinua myös lisäämään ja vähentämään soivan äänen voimakkuutta.

Re - Pariliitos kaukosäätimen kanssa

Jos tämä menetelmä ei toimi, yritä poistaa pariliitos ja yhdistää laite uudelleen. Voit poistaa pariliitoksen Rokun kaukosäätimestä noudattamalla seuraavia ohjeita:

 1. Pidä Home-, Back- ja Pairing-painikkeita painettuna samanaikaisesti.
 2. Pidä painettuna, kunnes LED-merkkivalo vilkkuu kolme kertaa.
 3. Tämä poistaa Roku-kaukosäätimen pariliitoksen. Vahvista painamalla satunnaisesti muutamaa ohjauspainiketta. Se ei tee mitään.

Voit yhdistää Rokun kaukosäätimen ja laitteen uudelleen seuraavasti.

 1. Sammuta Roku-laite.
 2. Poista paristot kaukosäätimestä.
 3. Käynnistä Roku-laite.
 4. Kun etusivu tulee näkyviin, vaihda paristot kaukosäätimeen.
 5. Paina pariliitospainiketta.
 6. Pidä painettuna, kunnes LED-valo alkaa vilkkua.

Tämä käynnistää yhdistämisprosessin, joka saattaa kestää muutaman sekunnin.

Käytä eri asetuskoodeja

Kaikilla TV-malleilla on erilaiset kaukosäätimen koodit. Asetusten määritysprosessin aikana Roku-soitin rajaa luettelon tietyn TV-merkin mahdollisista koodeista, jotta parannettu kaukosäädin voidaan ohjelmoida oikeaan koodiin.

Järjestelmän valitsema koodi on kuitenkin ohjelmoitu sisältämään vain komentoja joko äänenvoimakkuuden tai virran säätöön, mutta ei molempiin. Voit ratkaista tämän ongelman käyttämällä eri koodia TV-merkkistä laitetta varten.

Jos haluat kokeilla muita kaukosäätimen koodeja parannettua Roku-kaukosäädintäsi varten, toimi seuraavasti:

 1. Siirry etusivulta kohtaan Asetukset ja valitse "Kaukosäätimet ja laitteet".
 2. Napsauta "Kaukosäätimet" ja siirry kohtaan "Pelikaukosäädin" ja valitse sitten "Aseta kaukosäädin television ohjausta varten".
 3. Asennusprosessi saattaa kestää muutaman minuutin. Sen jälkeen se kysyy, kuuletko musiikin.
 4. Tämän jälkeen soitin kysyy sinulta: "Lakkasiko musiikki soimasta?". Tässä vaiheessa älä vastaa kysymykseen, vaan käännä äänenvoimakkuutta ylöspäin, kunnes musiikki kuuluu jälleen.
 5. Vastaa sitten kysymykseen "Ei". Pelaaja siirtyy seuraavaan etäkoodiin.
 6. Kun sinulta kysytään musiikin pysähtymisestä, vastaa tällä kertaa "Kyllä".

Tämä ohjelmoi Roku Enhanced Remote -kaukosäätimen uudella koodilla. Prosessi on ehkä toistettava pari kertaa, ennen kuin löydät koodin, joka sisältää komennot sekä äänenvoimakkuus- että virtapainikkeiden ohjaamiseen.

Varmista, että Rokuun liitettävät laitteet tukevat HDMI- ja äänentoistoa.

Vaikka Roku-tikkujen mukana tulee laaja valikoima yhteensopivia laitteita, järjestelmä ei tue muutamia TV-malleja. Lisäksi kaikki Roku-suoratoistosoittimet, mukaan lukien Roku Streaming Stick®+ ja Roku Streambar, toimivat HDMI-liitännällä varustettujen televisioiden kanssa.

.

4K Ultra HD:n tai HDR:n kaltaisten ominaisuuksien käyttäminen edellyttää kuitenkin, että Roku-soitin on liitetty yhteensopivaan televisioon.

Jos Roku-laitteesi tukee televisiota, mutta kaukosäätimen äänenvoimakkuuden keinukytkin ei silti toimi, kokeile yhdistää Roku-suoratoistosoitin televisioon käyttämällä nopeaa HDMI-kaapelia tai Premium High-Speed HDMI -kaapelia.

Nopea HDMI-kaapeli sopii hyvin 720p- ja 1080p-tarkkuutta tukeviin televisioihin, kun taas Premium High-Speed HDMI -kaapelia käytetään televisioihin, joissa on 4K UHD- ja HDR-yhteensopivuus.

Varmista lisäksi, että Roku-laite ei koske televisioon tai muuhun elektroniseen laitteeseen.

Tarkista, onko kaukosäädin ylikuumentunut

Joskus Roku-kaukosäädin voi ylikuumenemisen vuoksi alkaa toimia huonosti. Jos Roku-kaukosäätimen takaosa on kuuma kosketeltaessa, lopeta sen käyttö ja anna sen jäähtyä. On erittäin todennäköistä, että ylikuumeneminen estää äänenvoimakkuuden säätimen toimimisen kunnolla.

Jos haluat jäähdyttää kaukosäätimen, aseta se kovalle syttymättömälle pinnalle, kuten marmorille tai laatalle, ja anna sen jäähtyä. Huomaa, että paristojen poistaminen kaukosäätimen ollessa kuuma ei ole suositeltavaa.

Hanki Roku Controller -sovellus

Varmistaaksesi, että Roku-kaukosäätimessäsi ei ole laitteisto-ongelmaa. Asenna Roku controller -sovellus ja yritä muuttaa äänenvoimakkuutta sovelluksen avulla.

Roku companion -sovelluksessa on myös sisäänrakennettu kaukosäädin. Voit käyttää sitä fyysisen kaukosäätimen sijasta suoratoistolaitteen ohjaamiseen.

Sinun tarvitsee vain asentaa Roku-sovellus Play Storesta tai App Storesta ja liittää se laitteeseesi. Matkapuhelimesi tai tablettisi alkaa toimia kuin parannettu Roku-kaukosäädin.

Jos äänenvoimakkuuden säätimet toimivat kunnolla, on mahdollista, että Rokun kaukosäätimessä on laitteistovika. Sinun on ehkä vaihdettava kaukosäädin.

Vaihda kaukosäädin

Jos mikään edellä mainituista menetelmistä ei toimi, kaukosäätimesi on saattanut mennä epäkuntoon. Lisäksi jos ongelma alkoi jatkua sen jälkeen, kun Roku-kaukosäätimesi on pudonnut tai vahingoittunut vedessä, sinun on ehkä investoitava uuteen kaukosäätimeen.

Saada Roku Remote muuttaa äänenvoimakkuutta

Jos Roku-laitteesi ei toimi kunnolla ja kaukosäädin ei toimi kunnolla, kokeile nollata Roku-laite. Tämä poistaa kaikki määrittämäsi asetukset, ja menetät kaikki salasanasi. Useimmissa tapauksissa se kuitenkin auttaa järjestelmän virkistämisessä.

Joskus uudet laiteohjelmistopäivitykset voivat aiheuttaa vikoja tai häiriöitä, jotka estävät järjestelmää toimimasta kunnolla. Voit nollata Roku-laitteen sen asetusten avulla tai Roku companion -sovelluksen avulla.

Varmista lisäksi, että Roku-laite ja Roku-kaukosäädin saavat riittävästi Wi-Fi-signaaleja. Niukat Wi-Fi-signaalit voivat vaikuttaa sekä Roku-laitteen että kaukosäätimen toimintaan.

Saatat myös nauttia lukemisesta:

 • Roku Remote ei pariliitosta: Miten vianmääritys [2021]
 • Fios Remote Volume ei toimi: Miten korjata minuuteissa
 • FIOS-kaukosäädin ei vaihda kanavia: Vianmääritysohjeet
 • Xfinity-kaukosäädin ei vaihda kanavia: Vianmääritysohjeet

Usein kysytyt kysymykset

Miksi Roku Remote -kaukosäätimessäni ei ole äänenvoimakkuuspainiketta?

Rokun äänenvoimakkuuden keinukytkin sijaitsee yleensä kaukosäätimen sivussa.

Miten säädän Rokun äänenvoimakkuutta?

Voit säätää Rokun äänenvoimakkuutta Roku companion -sovelluksella, jos sinulla ei ole kaukosäädintä.

Onko Roku-sovelluksessa äänenvoimakkuuden säätö?

Kyllä, Roku-sovelluksessa on äänenvoimakkuuden säätö.

Miten synkronoin Roku-kaukosäätimeni televisiooni?

Voit synkronoida Roku-kaukosäätimesi televisioon Roku-ohjainsovelluksen avulla.

Michael Perez

Michael Perez on teknologian ystävä, jolla on taito kaikkeen älykkään kotiin. Tietojenkäsittelytieteen tutkinnon suorittanut hän on kirjoittanut teknologiasta yli vuosikymmenen ajan ja on erityisen kiinnostunut älykodin automaatiosta, virtuaaliassistenteista ja IoT:stä. Michael uskoo, että teknologian pitäisi helpottaa elämäämme, ja hän käyttää aikansa uusimpien älykotituotteiden ja -tekniikoiden tutkimiseen ja testaamiseen auttaakseen lukijoitaan pysymään ajan tasalla kodin automaation jatkuvasti kehittyvistä maisemista. Kun hän ei kirjoita tekniikasta, voit löytää Michaelin vaeltamassa, kokkaamassa tai puuhailemassa viimeisimmän älykotiprojektinsa parissa.