Не можев да комуницирам со вашиот Google Home (Mini): Како да се поправи

 Не можев да комуницирам со вашиот Google Home (Mini): Како да се поправи

Michael Perez

Веќе некое време го користам мојот Google Home Mini, уживајќи во секое искуство.

Еден ден се обидов да ја сменам Wi-Fi мрежата за уредот. За жал, постојано ја добивав истата порака за грешка „Не можев да комуницирам со вашиот Google Home“.

Ништо не може да биде пофрустрирачко од тоа што вашиот Google Home не работи кога ви е најпотребен.

На крајот на краиштата, за навистина искуство без раце, нема да треба да го поправате уредот на секои неколку часа.

Па, како и со сè друго, Google изгледаше дека ги има сите одговори што ми требаа, а јас ги курирав овде за вас.

За да ја поправите грешката „Не можам да комуницирам“, рестартирајте го уредот, заборавете ја вашата Wi-Fi мрежа и повторно поврзете се, проверете ја поврзаната сметка на Google и ресетирајте го вашиот Google Дома.

Осигурете се дека вашиот Google Home е во опсегот на вашиот рутер, дека сте на најновата верзија на апликацијата Google Home, дали вашиот Bluetooth е вклучен и дека сте користење на оригинални додатоци.

Разговарав и за користење само оригинални додатоци и потврдувам дека вашиот оперативен систем паметен телефон поддржува Google Home, кој е доволно блиску до вашиот рутер

Зошто сум јас Ја добивате оваа порака за грешка?

Можеби ја гледате пораката за грешка „Не можев да комуницирам со вашиот Google Home (Mini)“ поради проблеми со вашата Wi-Fi конекција, застарен софтвер вклучен уредот за поставување или затоа што не сте го ажурирале вашиот Google HomeАпликација.

За жал, не постои начин да се знае кој проблем се обидува да покаже оваа порака и можеби ќе треба да испробате неколку различни начини за да го решите овој проблем.

За среќа, ова проблемот не е ништо значајно и нема да треба да одите кај техничарот за да ги решите овие проблеми.

Неколку испробани и проверени методи опишани подолу може да ви помогнат да го решите овој проблем најрано.

Како да ја поправите грешката „Не можев да комуницирам со Google Home“

Следните методи се лесни за следење дома и можат да ви помогнат да го решите проблемот за неколку минути.

Рестартирај го уредот

Овој метод е најлесниот и најбрзиот начин за решавање на проблемот.

Рестартирајте го вашиот Google Home и рутерот Wi-Fi со исклучување на двата уреди, чекајќи 20 секунди и потоа приклучете ги вратете се.

Штом уредот ќе се рестартира, проблемот ќе се реши сам.

Исто така види: DNS серверот не реагира на Comcast Xfinity: Како да се поправи

Проверете ги минималните барања за софтвер

Кога се обидувате да го поставите вашиот Google Home (Mini) , уверете се дека уредот што го користите ги исполнува минималните софтверски барања.

Имајте ги предвид следниве барања при инсталирањето на вашиот уред Google Home:

 • Кога користите телефон со Android, ОС треба да биде Android 5.0 (Lollipop) или повисок.
 • Кога користите таблет со Android, оперативниот систем треба да биде Android 6.0 (Marshmallow) или повисок.
 • За вашиот iPhone или iPad, уредот треба да има iOS 11 или понова верзија.

КористетеОригинални додатоци

Погрижете се да ги користите само додатоците што доаѓаат во кутијата со вашиот уред Google Home.

Другите додатоци можеби не се компатибилни со вашиот уред; оттука, може да доведе до појава на порака за грешка кога се обидувате да ја поставите.

Бидете во опсегот на Wi-Fi

Ако сте ги испробале методите споменати погоре но сè уште ја добивате пораката за грешка, можеби затоа што се наоѓа надвор од опсегот на Wi-Fi.

Ако вашиот рутер за Wi-Fi не може да покрие широк опсег, можете да погледнете и да ја зајакнете вашата Wi-Fi покриеност со прилагодување на локацијата на вашиот рутер или со користење на безжични проширувачи на опсег.

Ажурирајте или повторно инсталирајте ја апликацијата Google Home

Осигурете се дека ја имате инсталирано најновата верзија на апликацијата Google Home на вашиот уред за беспрекорна инсталација.

Одете во App Store или продавница на Google Play за да знаете дали треба да ја ажурирате апликацијата.

Проверете дали Bluetooth е вклучен

Ако се чини дека другите решенија не функционираат, обидете се да го поставите уредот со помош на Bluetooth.

За да го направите тоа, прво рестартирајте го уредот Google Home така што ќе го исклучите 20 секунди и потоа повторно ќе го вклучите.

Потоа, одете до поставките за Bluetooth на вашиот уред за да го вклучите. Откако ќе го вклучите вашиот Bluetooth, отворете ја апликацијата Google Home и изберете ја опцијата „Поставување со Bluetooth“ и започнете го процесот.

Вклучете и исклучете го авионскиот режим

Вклучување наАвионскиот режим на вашиот уред може да помогне во решавањето на проблемите со поврзувањето во некои случаи. Ако го вклучите, можете да го прекинете целото поврзување на телефонот.

Исто така види: Бавна брзина на прикачување: како да се поправи за неколку секунди

Откако ќе го вклучите авионскиот режим на уредот, одете во Поставки и вклучете го Wi-Fi рачно. Ова автоматски ќе го исклучи вашиот режим на авион.

Ќе помогне да го ресетирате вашиот Google Home ако не можете да пристапите до поставките за уредот.

Потоа одете во апликацијата Google Home и стартувајте ја процес на поставување.

Заборавете ја Wi-Fi мрежата

Заборавањето на Wi-Fi мрежата на вашата апликација Google Home може да помогне во ресетирањето на врската.

За да ја заборавите вашата Wi-Fi мрежа на апликацијата Google Home, следете ги овие чекори:

 1. Отворете ја апликацијата Google Home и изберете го вашиот Google Home Device.
 2. Откако ќе се отвори страницата на уредот, допрете на иконата „Поставки“ на горниот лев агол на страницата.
 3. Скролувајте надолу по страницата додека не ја лоцирате опцијата „Wi-Fi“
 4. Изберете ја опцијата „Заборави“ веднаш до поврзувањето со Wi-Fi име.

Проверете ја поврзаната сметка

Ако имате повеќе сметки на Google, треба да потврдите дека ја користите правилната сметка на вашата апликација и уред Google Home.

Кога ќе ја видите пораката за грешка „Не можев да комуницирам“ откако ќе завршите со конфигурацијата, проверете дали сметката што се користи за поставување на уредот е иста како онаа на вашата апликација Google Home.

Еве што можете да ја потврдите поврзаната сметканаправи:

 1. Отворете ја вашата апликација Google Home.
 2. Допрете ја сликата на вашиот профил во горниот лев агол на страницата.
 3. Првата сметка наведена на оваа страница е активната сметка за вашата апликација Google Home.

Поставување користење на друг уред

Понекогаш проблемот може да биде предизвикан од уредот што го користите за да го поставите вашиот Google Дома. Понекогаш забележав дека звучникот може да е поставен, но не може да комуницира со него од мојот iPhone.

Ако е достапен, обидете се да го поставите уредот Google Home користејќи друг телефон или таблет. Ако вашиот Google Home не може да комуницира со iPhone, обидете се да користите телефон со Android, како што е Google Pixel 6.

Ако е успешен, проблемот можеби бил со претходниот уред што го користевте.

Ресетирање на Google Home Device

Ако ниту еден од другите методи не функционира, тогаш е време да го ресетирате уредот Google Home. Тоа може да го направите така што:

 1. Да го пронајдете малото копче на вашиот уред и да го притиснете 15 секунди
 2. Вашиот „Помошник на Google“ ќе објави дека уредот се ресетира.
 3. По успешно ресетирање на уредот, продолжете со поставувањето.

Завршни мисли

Кога постојано добивате порака за грешка кога се обидувате да го поставите уредот Google Home или менувате Wi-Fi конекција, тешко е да се знае што можете да направите.

Понекогаш, проблемот може да биде со вашата Wi-Fi конекција или со уредот Google Homeсамиот себе. Открив дека не можев да комуницирам со мојот Nest Hub еднаш и Nest Hub беше оштетен.

За среќа, постојат неколку начини да се реши оваа порака за грешка, а повеќето од нив можете лесно да ги следите дома.

Кога постојано ја добивате оваа порака за грешка на вашиот уред, може да се обидете да го проверите опсегот на вашата Wi-Fi мрежа и да го рестартирате уредот Google Home.

Можете да се обидете да го поставите и преку поврзување Bluetooth, проверувајќи системски барања, користење на друг уред за процесот на поставување, па дури и ресетирање на самиот домашен уред на Google.

Можете и да уживате во читањето:

 • Дали Xfinity Home работи со Google Home? Како да се поврзете
 • Дали Google Nest работи со HomeKit? Како да се поврзете
 • Функција за пуштање на Google Home: достапност и алтернативи
 • Како да инсталирате Google Nest или Google Home во вашиот автомобил
 • Дали може да се хакираат вашиот Google Home или Google Nest? Еве како

Често поставувани прашања

Зошто мојот дом на Google не одговара на мене?

Домот на Google можеби не го регистрирал она што го кажавте затоа што од премногу амбиентален шум, микрофонот е исклучен или домот на Google не е вклучен или поврзан на интернет.

Дали Google ме слуша постојано?

Не, Google не ги слуша вашите разговори во секое време. Уредот ќе го снима само она што го кажувате кога го користитеГласовно пребарување или сте ја користеле командата „OK Google“ за да го разбудите.

Дали мора да кажете OK Google секој пат?

Ако го овозможите Продолжениот разговор од вашата апликација Google, ќе не треба да кажувате „OK Google“ секој пат за да пренесете порака.

Можам ли да му дадам име на Google Assistant?

Засега, не можете да му дадете друго име на вашиот Google Assistant. За да пренесете прашања или команди, треба да го разбудите уредот со велејќи „OK Google“ или „Hey Google“.

Michael Perez

Мајкл Перез е технолошки ентузијаст со вештина за сè паметен дом. Со диплома по компјутерски науки, тој пишува за технологија повеќе од една деценија и има особен интерес за автоматизација на паметни домови, виртуелни асистенти и IoT. Мајкл верува дека технологијата треба да ни го олесни животот и тој го троши своето време истражувајќи и тестирајќи ги најновите производи и технологии за паметни домови за да им помогне на своите читатели да останат во тек со постојано развивање на пејзажот на домашната автоматизација. Кога не пишува за технологија, можете да го најдете Мајкл како пешачи, готви или се занимава со неговиот најнов проект за паметен дом.