Fire Stick pysyy mustana: Kuinka korjata se sekunneissa?

 Fire Stick pysyy mustana: Kuinka korjata se sekunneissa?

Michael Perez

Minulla oli aiemmin ensimmäisen sukupolven Fire TV, ja se oli laatikko. Koska tämä oli kompaktimpi ja piiloutui televisioni taakse yhteen HDMI-porttiin, se antoi minulle mahdollisuuden vähentää viihdeasennukseni viemän tilan määrää.

Kaikki meni hyvin, kun yhtäkkiä sunnuntai-iltapäivänä Fire TV Stick sammui. Kytkin sen takaisin päälle ja jatkoin katsomaani elokuvaa. Mutta kaikki ei ollut hyvin, sillä televisio alkoi välkkyä ja pimeni melkein muutamaksi sekunniksi kerrallaan.

Tämä tavallaan pilasi sunnuntai-iltapäivän kokemukseni, mutta en antanut asian mennä läpi, vaan lähdin heti etsimään ratkaisuja netistä.

Katso myös: Roomba-virhekoodi 8: Vianmääritys sekunneissa

Tässä näemme, mitä yritin saada Fire TV Stickini korjattua, jotta voit kokeilla näitä ratkaisuja itse. Kun olet lukenut tämän artikkelin loppuun, saat perusteellisen käsityksen siitä, miksi tämä tapahtui ja miten se voidaan korjata nopeimmin.

Jos haluat korjata Fire TV Stickin, joka jatkuu mustana, käynnistä Fire TV Stick uudelleen. Varmista, että televisio on oikeassa tuloliitännässä ja että Fire TV Stickissä on ajantasainen ohjelmisto.

Tarkista TV-tulo

Jos Fire TV Stick antaa jatkuvasti mustan näytön, se voi johtua siitä, että et ole oikeassa HDMI-ulostulossa. Useimmissa televisioissa on useita HDMI-portteja, joten käy TV:n sisääntuloja läpi TV:n kaukosäätimellä selvittääksesi, oliko tämä ongelma.

Siirry oikeaan HDMI-lähtöön. Voit selvittää, mihin lähtöön olet liittänyt Fire TV Stickin, tarkistamalla Fire TV Stickin käyttämän HDMI-portin yläpuolella olevan tarran.

Vaihda virtalähdettä

Kun Fire TV Stick välkkyy tai pysyy mustana, se ei todennäköisesti saa riittävästi virtaa USB-portista. Fire TV Stick vaatii 1A:n USB-portin.

Kytke Fire TV Stickin USB-liitin johonkin muuhun television USB-porttiin. Toista sama jokaisessa USB-portissa.

Jos haluat varmistaa, että ongelma ei johdu itse televisiosta, liitä televisioon jokin irrotettava tallennusväline, kuten muistitikku tai ulkoinen kiintolevy. Jos ne näkyvät televisiossa, televisio on kunnossa.

Käynnistä Fire Stick uudelleen

Uudelleenkäynnistäminen ratkaisee ongelman, jos se johtui äskettäisestä asetusmuutoksesta tai uuden sovelluksen asentamisesta. Voit käynnistää Fire Stickin uudelleen joko kaukosäätimellä tai irrottamalla sen seinäverkkolaitteesta, odottamalla hetken ja kytkemällä sen takaisin.

Fire TV Stickin uudelleenkäynnistäminen:

 1. Pidä Select-painiketta ja Play/Pause-painiketta samanaikaisesti painettuna vähintään viiden sekunnin ajan.
 2. Fire TV Stick aloittaa uudelleenkäynnistysprosessin.

Anna Fire Stickin jäähtyä

Ylikuumeneminen on jokaisen elektroniikkalaitteen kirous. Liian pitkäaikainen käyttö kuumentaa laitetta ja aiheuttaa ongelmia sen sisäosissa.

Paras ratkaisu olisi sammuttaa laite, antaa sen jäähtyä noin tunnin ajan ja kytkeä se takaisin verkkoon.

Yritä käyttää toista HDMI-porttia

On mahdollista, että television HDMI-portti on syyllinen, ja helpoin tapa selvittää tämä on käyttää toista HDMI-porttia Fire TV Stickissä.

Sammuta Fire TV Stick kaukosäätimellä ja irrota laite televisiosta. Etsi toinen HDMI-portti ja liitä Stick. Kytke Stick takaisin päälle ja tarkista, onko ongelma korjattu.

Kokeile HDMI-laajentimen käyttöä

Vaikka voit liittää Fire Stickin suoraan HDMI-porttiin, Amazon suosittelee käyttämään Fire Stickin mukana toimitettua HDMI-laajenninta. Tämä johtuu siitä, että joskus television HDMI-portit ovat takana ja lähellä seinää. Jos Fire Stick -televisio kytketään tähän asentoon, saattaa syntyä ongelmia, koska se on ahtaassa tilassa.

HDMI-laajennin jättää tilaa löytää täydellinen paikka Fire TV Stickille, kun liität sen televisioon. Jos siis tähän asti liitit Stickin suoraan televisioon, kokeile käyttää laajenninta.

Tarkista Internet-yhteys

Yksi yleisimmistä syistä, miksi Fire Stick on saattanut häiriintyä, on se, että se on menettänyt internetyhteyden tai itse yhteyden laatu on ollut huono. Varmista, että reitittimesi on päällä ja että kaikki valot, jotka vilkkuvat normaalin toiminnan aikana, vilkkuvat.

Voit myös yrittää yhdistää Fire Stickin toiseen WiFi-verkkoon. Jos sinulla ei ole pääsyä toiseen verkkoon, voit luoda oman verkon ottamalla älypuhelimesi WiFi-hotspot-toiminnon käyttöön.

Päivitä FireOS

Toinen syy satunnaiseen välkkymiseen voi olla se, että Fire TV:n käyttöjärjestelmä on vanhentunut. Käyttöjärjestelmäpäivitykset tuovat mukanaan vikakorjauksia, ja kyseinen ongelma saattaa korjaantua asentamalla päivitykset.

Voit päivittää Fire TV Stickin seuraavasti:

 1. Siirry osoitteeseen Asetukset > Oma Fire TV > Tietoja
 2. Klikkaa Tarkista päivitykset
 3. Jos päivityksiä on jäljellä, ne ladataan ja asennetaan automaattisesti.

Tyhjennä tietyn sovelluksen välimuisti

Jos mustan näytön ongelma ilmenee tietyssä käyttämässäsi sovelluksessa, sen välimuistin tyhjentäminen saattaa auttaa. Tee näin:

 1. Mene osoitteeseen Asetukset näyttö.
 2. Valitse Sovellukset
 3. Siirry osoitteeseen Hallitse asennettuja sovelluksia ja valitse sovellus, jonka kanssa sinulla oli mustan näytön ongelma.
 4. Valitse Tyhjennä välimuisti ja sitten Tyhjennä tiedot .

Jos välimuistin tyhjentäminen ei auta, poista sovellus ja asenna se uudelleen Amazon Appstoresta.

Katso myös: Pitäisikö sinun ostaa puhelimesi Costcosta tai Verizonista? On eroa

Ota yhteyttä asiakastukeen

Tämä on viimeinen vaihe kaikissa vianmääritysmenettelyissä. Mustia näyttöjä aiheuttava ongelma saattaa näyttää meistä korjaamattomalta, mutta ammattilaisen avun kuuleminen on varma veto. Käy Amazonin tukisivulla ja etsi ongelmasi sieltä.

Jos et löydä siellä mainittua ongelmaa, noudata seuraavia ohjeita:

 1. Kun olet kirjautunut sisään Amazoniin, pysy pääsivulla, selaa sivun alareunaan ja napsauta "Anna meidän auttaa sinua" -sarakkeen alla "Apua".
 2. Napauta seuraavalla sivulla otsikon "Selaa ohjeaiheita" alla kohtaa "Tarvitsetko lisää apua?".
 3. Napsauta "Ota yhteyttä" oikealla olevasta valikosta.
 4. Valitse seuraavalla sivulla "Laitteet".
 5. Napsauta "Kerro meille lisää" -kohdan alla olevaa pudotusvalikkoa (-palkkeja).
 6. Napsauta painiketta "Chat" aloittaaksesi keskustelun edustajan kanssa.

Vaihda Fire Stick

Viimeisenä keinona, vaihda Fire TV Stick . Ehkä sinun oli aika päivittää, jos sinulla oli näitä vanhempia malleja. Amazon päivittää Fire TV Stick -tuotevalikoimaansa usein, joten jokaiselle löytyy jotakin jokaisen uuden julkaisun myötä.

Onko musta ruutu loppunut?

Kokeilimme tänään monia korjauksia mustan näytön ongelmaan, ja jos onnistuit korjaamaan ongelman, niin hieno homma! Mutta Fire TV Stickin kanssa on muutamia tunnettuja ongelmia, kuten Firestickin jatkuva uudelleenkäynnistyminen, ja onneksi suurimmalla osalla niistä on helposti seurattavat korjaukset, jotka voit suorittaa muutamassa sekunnissa.

Jos joskus tuntuu, että kaukosäädin tarvitsee vaihtoa, markkinoilla on melko paljon Firestick-vaihtokaukosäätimiä. Varastokaukosäätimen lisäksi muilla kaukosäätimien valmistajilla on yleiskäyttöisiä kaukosäätimiä, jotka eivät ainoastaan ohjaa Fire TV Stickiä, vaan voivat myös

Saatat myös nauttia lukemisesta

 • Fire Stick jumissa, kun "Optimoi tallennustilaa ja sovelluksia": Miten korjata minuuteissa
 • Uuden Fire Stick -kaukosäätimen liittäminen pariksi ilman vanhaa kaukosäädintä
 • Fire Stick ei signaalia: Korjattu sekunneissa
 • Miten purkaa pariliitoksen Fire Stick Remote sekunneissa: Helppo menetelmä
 • Fire Stick -kaukosäädin ei toimi: Vianmääritysohjeet

Usein kysytyt kysymykset

Kuluvatko Firestickit loppuun?

Fyysisesti Fire Stick ei kulu niin nopeasti, ellei sitä käytetä ja käsitellä kovakouraisesti. Ohjelmistollisesti se voi kestää noin 4-5 vuotta, ennen kuin sen ikä alkaa näkyä.

Kuinka kauan Firestickin pitäisi kestää?

Ne kestävät yleensä noin 4-5 vuotta ihanteellisissa käyttöolosuhteissa.

Mitä tapahtuu, kun Firestick lakkaa toimimasta?

Fire Stickin nollaaminen on luotettava tapa ratkaista kaikki Fire TV Stickin kanssa ilmenneet ongelmat.

Voiko joku hakkeroida Firestickini?

Jonkun on uskomattoman vaikeaa murtautua Fire Stickiin, ellet anna Amazon- tai WiFi-salasanojasi ihmisille, jotka saatat tuntea tai olla tuntematta. Pidä siis salasanasi luottamuksellisina, äläkä anna tuntemattomien tietää puhelimeesi tulevia OTP-koodeja.

Miten voin suojata Fire Stickin?

Käytä vahvaa salasanaa Amazon-tilisi ja WiFi-yhteytesi suojaamiseen. Älä vastaa asiakastukea koskeviin ei-toivottuihin puheluihin. Älä soita satunnaisiin Googlesta löytämiisi numeroihin, jotka väittävät olevansa jonkin tuotemerkin teknisestä tuesta.

Michael Perez

Michael Perez on teknologian ystävä, jolla on taito kaikkeen älykkään kotiin. Tietojenkäsittelytieteen tutkinnon suorittanut hän on kirjoittanut teknologiasta yli vuosikymmenen ajan ja on erityisen kiinnostunut älykodin automaatiosta, virtuaaliassistenteista ja IoT:stä. Michael uskoo, että teknologian pitäisi helpottaa elämäämme, ja hän käyttää aikansa uusimpien älykotituotteiden ja -tekniikoiden tutkimiseen ja testaamiseen auttaakseen lukijoitaan pysymään ajan tasalla kodin automaation jatkuvasti kehittyvistä maisemista. Kun hän ei kirjoita tekniikasta, voit löytää Michaelin vaeltamassa, kokkaamassa tai puuhailemassa viimeisimmän älykotiprojektinsa parissa.