Verizon Fios Pixelation -ongelma: Kuinka korjata sekunneissa?

 Verizon Fios Pixelation -ongelma: Kuinka korjata sekunneissa?

Michael Perez

Olen käyttänyt Verizon Fiosia jo pitkään, sekä internetin että television osalta. Olin erittäin innostunut katsomaan elokuvia ja ohjelmia On-Demandista, mutta aina silloin tällöin videokuva oli pikselöitynyt. Eikä kyse ollut puskuroinnista tai muusta, vaan siitä, ettei sitä voinut katsoa.

Näin ei olisi voinut käydä, varsinkaan jos olin juuri tullut kotiin rankan työpäivän jälkeen. Päätin siis hypätä nettiin selvittääkseni, miksi näin kävi.

Kesti pari tuntia surffailla netissä, käydä läpi epämääräisesti muotoiltuja artikkeleita artikkelin toisensa jälkeen, ennen kuin sain sen selville.

Voit korjata Verizon Fiosin pikselöitymisongelman vaihtamalla kaapelit ja johdot ja käynnistämällä digisovittimen uudelleen. Syyllinen voi olla myös viallinen pistorasia tai viallinen ONT.

Syyt Verizon Fios Pixelation

Pikselöitymisellä tarkoitan laikkuja, jotka näkyvät videon tietyissä osissa ja aiheuttavat epäselvän näkymän. Aluksi ajattelin, että On-Demand ei toimi kunnolla, mutta tajusin, ettei näin ollut.

Tämä epätarkka video voi johtua ongelmasta sinun puolellasi, ehkä laitteissasi on jotain vikaa, tai se voi olla vain Verizonin vika, ja saapuvassa signaalissa on jotain vikaa.

Selvittääkseni lisää, tutkin tätä ongelmaa ymmärtääkseni joitakin pikselöitymisen taustalla olevia syitä, ja arvaa mitä?

Yleisimpiä ongelmia ovat kaapeliyhteydet ja koaksiaalijohdot, jotka antavat signaalin televisioruudulle ja digisovittimille.

Tutustutaanpa hieman syvällisemmin joihinkin näistä kysymyksistä.

Tarkista kaikki kaapelit ja liitännät

Tavallisesti signaali lähetetään televisiovastaanottimeen jonkin seuraavan kaavan kautta: koaksiaalikaapeli, HDMI- tai ethernet-kaapeli. On kuitenkin mahdollista, että nämä johdot voivat löystyä ja aiheuttaa laatoittumista (tunnetaan myös pikselöitymisenä).

Koaksiaalikaapeleiden tapauksessa RF-tappi, joka yhdistää digisovittimen televisioon, ei ehkä ota kunnolla yhteyttä, tai kaapelin sisällä oleva ohut kuparikaapeli on voinut rikkoutua tai kulua, mikä aiheuttaa signaalin häviämistä ja epätarkkaa kuvaa.

Samoin vialliset HDMI-kaapelit voivat aiheuttaa usein vääristymiä videossa ja äänessä, kun katsot suosikkiohjelmiasi.

Samoin Ethernet-kaapeli, jossa on väärin puristettu RJ45-liitin, voi antaa huonolaatuisen kuvan.

Ehdotan, että lukija pitää varakaapelin (toimintakunnossa) ja vaihtaa nykyisen kaapelin tilalle ja tarkistaa, onko ongelma ratkaistu.

Testaa pistorasiat

Joskus huomaan, että ongelma liittyy viallisiin virtapistokkeisiin. Jos kysyt minulta, mikä on yhteys virtalähteen ja Verizon Fiosin pikselöitymisen välillä, vastaus on melko suoraviivainen.

Viallinen pistorasia voi vaikuttaa Verizonin digisovittimen sisäiseen virtapiiriin tai jopa televisioon, mikä aiheuttaa epätarkkaa kuvaa ja ääntä pienellä näytöllä.

Jos kyseessä on pistorasiaan liittyvä ongelma, suosittelen käyttämään eri pistorasiaa sekä Verizon Fios -sovittimelle että televisiolle, jotta laatoitus voidaan ratkaista.

Suosittelen myös tarkistamaan ja sovittamaan yhteen digisovittimessa mainitut tehomääritykset, jotta se kestää pidempään.

Irrota ja kiinnitä kaapelit

Koaksiaalikaapeli ja RF-liitin voivat irrota paikoiltaan ajan mittaan, mikä aiheuttaa epämiellyttävää nykimistä videosisällössä. Ongelman ratkaisemiseksi minun oli irrotettava koaksiaali Verizon Fios -kaapelilaatikosta ja kytkettävä se sitten takaisin, jotta video ei muuttuisi pikselimäiseksi.

Tämä on yleinen ongelma koaksiaalikaapeleiden kanssa, enkä sulje pois samankaltaisia ongelmia Ethernet- ja HDMI-kaapeleiden kanssa. Suosittelen kuitenkin, että lukija irrottaa ja kiinnittää kaapelit silloin tällöin uudelleen, jotta estetään kaapelin irtoamisesta johtuva pikselöityminen.

Käynnistä Fios Set-Top-Box uudelleen.

Nyt kun olemme tarkistaneet kaapelit ja liitännät, on aika varmistaa, että Verizon Fios -kaapelirasia on hyvässä kunnossa.

Olen havainnut, että digisovittimen toimintahäiriön mahdollisuus on melko pieni. Jos pikselöitymistä esiintyy usein ja jos kaikki kaapelit on kytketty kunnolla, ainoa vaihtoehto on käynnistää Fios-kaapelisovitin uudelleen, sillä tämä tyhjentää välimuistin ja metatiedot laitteesta.

Viallinen ONT

Verizon Fios käyttää valokuitutekniikkaa toimittaakseen sisältöä asiakkailleen.

ONT (optinen verkkopääte) on Verizon Fiosin optisen verkon ja käyttäjän tilojen välinen rajauspiste.

Viallinen ONT voi katkaista signaalin kokonaan, kun taas vanha ONT voi aiheuttaa usein pysäytyskuvia ja laatoituksia.

ONT:hen liittyvien ongelmien ratkaiseminen vaatii teknistä asiantuntemusta, ja vain Verizonin sertifioitu teknikko pystyy ratkaisemaan tämän ongelman.

Mielenkiintoista on, että luin nettifoorumeilla muutamia viestejä ihmisiltä, jotka sanoivat Verizonin kehittyneen ONT:n asentamisen poistaneen kuvaongelmat ja parantaneen heidän tv-kokemustaan.

Ota yhteyttä Verizonin tukeen

Jos mikään edellä mainituista menetelmistä ei toimi, paras ratkaisu on ottaa yhteyttä Verizonin tukitiimiin.

Verizon tukee asiakkaitaan ympäri vuorokauden korjausten ja palvelujen osalta.

Voit myös soittaa Verizonin asiakastukeen palveluun liittyvissä kysymyksissä, tai voit myös keskustella heidän asiakasedustajiensa kanssa tehdessäsi valituksen tai esittääksesi uuden pyynnön.

Jos olet erittäin tyytymätön kokemukseesi, voit jopa palauttaa FiOS-laitteesi.

Fix-elate teidän Pixelation

Pikselöityminen Verizon Fiosissa voi johtua myös yhteensopivuusongelmista kaapeliboksin ja televisiosi välillä. Jos televisiosi on esimerkiksi Ultra High Definition -televisio ja Verizonin sisältö on teräväpiirtoa, seurauksena voi olla laatoitettuja tai venytettyjä kuvia.

Lisäksi videon välkkyminen voi johtua myös siitä, että digisovittimen ohjelmistoa ja laiteohjelmistoa ei ole päivitetty ajoissa, ja lisäksi on olemassa muita näkymättömiä tekijöitä, kuten epäsuotuisat sääolosuhteet.

Tämä voi vahingoittaa matkan varrella olevia valokaapeleita, mikä johtaa kuvanlaadun heikkenemiseen, ja kuka tietää, kyse voi olla myös Verizonin päässä olevista viallisista laitteista, kuten ONT:n tapauksessa.

Saatat myös nauttia lukemisesta:

  • FiOS TV ei ääntä: Vianmääritys [2021]
  • Fios Remote Volume ei toimi: Miten korjata minuuteissa
  • FIOS-kaukosäädin ei vaihda kanavia: Vianmääritysohjeet
  • Miten lukea Verizon tekstiviestejä verkossa [2021]

Usein kysytyt kysymykset

Miten nollaan Verizon-sovittimeni?

Verizonin digisovittimen nollaaminen on yksinkertaista ja helppoa. Kytke ensin digisovitin pois päältä ja irrota STB pistorasiasta. Kytke STB sitten lyhyen odotusajan (15 sekuntia) jälkeen takaisin pistorasiaan ja anna laitteen käynnistyä. Kun STB näyttää oikean ajan ja interaktiivisen mediaoppaan päivitykset, laite on käyttövalmis.

Voiko HDMI aiheuttaa pikselöitymistä?

Viallinen tai heikkolaatuinen HDMI-kaapeli voi aiheuttaa huonolaatuista sisältöä, kuten pikselöityvää videokuvaa ja vääristynyttä ääntä.

Voinko korvata Verizonin reitittimen omalla?

Tietääkseni Verizonin käyttäjät voivat käyttää omia reitittimiään, mutta he eivät tarjoa teknistä tukea reitittimen toimintahäiriöiden varalta. Jos siis haluat sijoittaa oman reitittimesi, varmista, että sillä on samat tekniset tiedot kuin Verizon Fios -reitittimellä.

Mikä on Verizon FiOS -reitittimen kantama?

Verizon Fios G3100 toimii taajuusalueella 2,4 GHz - 5,8 GHz ja tarjoaa 68 % laajemman wlan-peiton kuin aiemmat mallit.

Michael Perez

Michael Perez on teknologian ystävä, jolla on taito kaikkeen älykkään kotiin. Tietojenkäsittelytieteen tutkinnon suorittanut hän on kirjoittanut teknologiasta yli vuosikymmenen ajan ja on erityisen kiinnostunut älykodin automaatiosta, virtuaaliassistenteista ja IoT:stä. Michael uskoo, että teknologian pitäisi helpottaa elämäämme, ja hän käyttää aikansa uusimpien älykotituotteiden ja -tekniikoiden tutkimiseen ja testaamiseen auttaakseen lukijoitaan pysymään ajan tasalla kodin automaation jatkuvasti kehittyvistä maisemista. Kun hän ei kirjoita tekniikasta, voit löytää Michaelin vaeltamassa, kokkaamassa tai puuhailemassa viimeisimmän älykotiprojektinsa parissa.