Јачината на далечинскиот управувач Xfinity не работи: како да се решат проблемите за неколку секунди

 Јачината на далечинскиот управувач Xfinity не работи: како да се решат проблемите за неколку секунди

Michael Perez

Претходно минатиот месец, моето семејство го купи сет-топ кутијата Xfinity, а заедно со него и далечинскиот управувач Xfinity.

Исто така види: Спектар DVR не снима закажани емисии: како да се поправи за неколку секунди

Сè беше неверојатно додека една убава ноќ, дознавме дека копчето за јачина на звук не работеше поради некоја причина.

Се обидувавме да гледаме Нетфликс и да се опуштиме по напорниот ден, и така ова немаше.

Се обидов да притиснам други копчиња, а тие се чинеше дека работи добро. Така, проблемот беа само копчињата за јачина на звук.

Како што обично правам кога се наоѓам во технолошка кисела краставица, скокнав на интернет за да видам што можам да најдам на различни блогови за техничка поддршка.

Конечно , по повеќечасовно истражување, го најдов решението за мојот проблем, а потоа и некои.

Ако звукот на далечинскиот управувач Xfinity не работи, проверете дали батериите работат . Ако го прават тоа, обидете се да го прекинете спарувањето и да го поправите далечинскиот управувач или да ги ресетирате и далечинскиот и ТВ-кутијата.

Ако сте сигурни дека нема хардверски дефекти на далечинскиот управувач Xfinity, контактирајте со грижата за клиентите на Xfinity или заменете го вашиот уред.

Проверете ги вашите батерии

Ако батериите не се целосно испразнети, тоа може да доведе до неработење на некои од копчињата на далечинскиот управувач.

Исто така, бидејќи притискањето на копчињата доведува до експлозии на IR, а на некои IR експлозии им треба повеќе сок од другите , вашите батерии можеби немаат доволно енергија за да ги испратат тие сигнали.

Проверете го датумот на истекување на вашите батерии за да се уверите дека сте целосно на рокот на траење.

Акотоа не е проблемот, можеби батериите ви останале без сок. Земете пар нови батерии и проверете дали проблемот е решен.

Ако вашиот далечински управувач има LED светло и забележите дека трепка црвено пет пати, тоа е показател дека батериите ви се празни и мора да ги замените.

Потврдете дека нема Нема лабави врски помеѓу вметнати батерии и далечинскиот управувач.

Ако копчето за јачина на звук не работи дури и откако ќе ги замените батериите, можно е да се работи за нешто друго.

Отстрани спарување и повторно спарете го далечинскиот управувач

Отстранете го далечинскиот управувач Xfinity следејќи ги овие упатства:

 • Држете го притиснато копчето Setup додека светлото не стане зелено.
 • Следно , внесете 9-8-1 и почекајте зеленото светло да трепне двапати.
 • Штом ќе се случи ова, ќе знаете дека вашиот далечински управувач не е спарен.

Сега, ако вашиот далечински управувач нема копче за поставување, но наместо тоа наоѓате копчиња во форма на форми - триаголник (A), квадрат (B), круг (C) и дијамант (D)

 • Задржете копчињата A и D додека не го видите светлото да стане зелено.
 • Слично на претходниот метод, внесете го бројот 9-8-1 по редослед и почекајте светлото да трепка сино, и ќе знаете дека вашиот далечински управувач не е спарен.

Сега, ако го поседувате далечинскиот управувач за глас XR16, следете ги овие чекори за да го прекинете спарувањето:

Држете (i) и Home истовремено додека не запали LED светлото трепкање.Потоа, со редослед, притиснете ги копчето за вклучување, Последна стрелка (←) и копчето за намалување на јачината на звукот.

За повторно да го спарите далечинскиот управувач Xfinity со ТВ-уредот Xfinity:

 • Држете 'A' на далечинскиот управувач.
 • На екранот, изберете Remote Setup.
 • Изберете Yes за соодветните прашања што следат и направете како што е наложено со упатствата на екранот.

Проверете дали има пречки за сигналот

Вашиот сигнал за Wi-Fi нема да функционира правилно ако има предмети како што се ѕидови или каков било вид мебел што го блокира неговиот сигнал.

На сличен начин, вашиот далечински управувач Xfinity исто така нема да работи ако има пречки помеѓу уредот и далечинското.

За да спречите појава на таков проблем, проверете дали патеката е чиста и IR сигналите можат да стигнат до својата дестинација без да бидат пренасочени или да се соочат со какви било непотребни пречки.

Ресетирајте го далечинскиот управувач и Xfinity Box

Извршувањето на фабрички ресетирање на електронските уреди обично е доволно за да се отстранат внатрешните дефекти што може да се појават во спротивно, бидејќи ова го рестартира вашиот уред и ги брише сите постоечки податоци зачувани или конфигурирани. Ресетирањето на далечинскиот управувач Xfinity обично се грижи за таквите проблеми.

Ако вашиот далечински управувач е моделот XR15, следете ги овие чекори:

 • Држете ги копчињата A и D истовремено околу 5 секунди или додека светлото не се претвори од црвено → зелено.
 • Внесете ги овие броеви во низа: 9-8-1
 • Ќе знаете дека ресетирањето е завршено когаLED светлото станува сино и трепери трипати.

Инаку, ако вашиот далечински управувач е моделот XR11, следете ги овие чекори:

 • Држете го притиснато копчето за поставување додека не се вклучи светлото од црвено → зелено.
 • Внесете ги следните броеви по редослед: 9-8-1
 • Ќе знаете дека вашиот далечински управувач се ресетира кога светлото ќе стане зелено и ќе трепери двапати.

За да го ресетирате вашиот Xfinity кутија, исклучете го кабелот за напојување и почекајте околу една минута или така. Сега повторно поврзете го вашиот уред.

Физичко оштетување на далечинскиот управувач

Погрижете се физичката штета што доаѓа на вашиот далечински да се отстрани веднаш или што е можно поскоро.

Ако чекате предолго за да ја поправите штетата, ова може да резултира со други хардверски дефекти кои, на крајот, ќе бараат од вас да го замените далечинскиот управувач.

Ако има оштетувања, како што е кршење на задниот капак на преградата за батерии, треба да можете да добиете замена од најблиската продавница на Comcast Xfinity.

Хардверски дефект

Морате да вршите рутински проверки од време на време на далечинскиот управувач и сет-топ кутијата Xfinity за секој хардверски дефект што може да бара вашето внимание.

Потврдете дека вашата Xfinity сет-топ кутија добива навремени ажурирања од Comcast.

Ако во кој било момент мислите дека плочката можеби се расипала поради истурање вода или која било друга течност над него или ако далечинското е фрлено од значителна височина, не заборавајте да гоконтактирајте со грижата за клиентите и решете го вашиот проблем.

Заменете го далечинскиот управувач

Сега, ако вашиот далечински е премногу удрен и не можете да го поправите, ќе имате за да го замените.

Можете да купувате нови далечински управувачи Xfinity на веб-локацијата или можете да ги набавите од најблискиот штекер Comcast Xfinity.

Упатства за конфигурација на вашиот уред во зависност од моделите се на веб-локацијата на Xfinity.

Контактирајте со поддршката

Ако ниту еден од овие методи не работи за вас, тогаш веројатно ќе мора да контактирате со грижата за клиентите.

Објаснете што се случило и дека ви треба техничар испратен во вашиот дом за да го реши истото.

Проверете ја официјалната веб-страница на Xfinity за детали за контакт и работно време. Тие исто така имаат асистент со кој ќе можете да разговарате со нив во реално време.

Повторете ја јачината на далечинскиот управувач Xfinity да работи повторно

Ако имате повеќе ТВ-кутии и одредено далечинско што го користите ќе работи само ако е насочен кон уредот со кој е поврзан.

Секако, ако сакате да користите друга ТВ-кутија, мора да го прекинете далечинскиот управувач од постоечката врска и да го поправите со телевизорот поле по ваш избор.

Еден лесен начин би бил едноставно да го задржите копчето Voice и да кажете „Програма далечински управувач“ и потоа да ги следите прикажаните упатства.

Откако ќе завршите со спарување на далечинскиот управувач со сет-топ кутија, погрижете се да продолжите да ги следите чекоритеобезбедено за да се заврши поставувањето на контролата за напојување, јачина на звук и влез за вашиот телевизор и аудио уреди.

Конечно, пред да извршите фабричко ресетирање, имајте на ум дека сите конфигурации ќе се избришат и вашиот далечински бидете добри како нови.

Можете и да уживате во читањето:

 • Како да пристапите до менито на ТВ со Xfinity Remote?
 • Далечинскиот управувач Xfinity не работи: како да се поправи за неколку секунди
 • Далечинскиот управувач Xfinity нема да ги менува каналите: како да се решат проблемите
 • Како да смените ТВ Внесување со Xfinity Remote
 • Xfinity Remote трепка зелено, па црвено: Како да се решат проблемите

Често поставувани прашања

Дали можам да контролирам мојот Soundbar со мојот далечински управувач Xfinity?

Да, сите модели на далечински управувачи Xfinity може да се контролираат од вашиот Soundbar.

Исто така види: Кој канал е најважен на спектарот?

Каде е копчето Setup на далечинскиот управувач Xfinity?

Општо , копчето за поставување се наоѓа во линија со „0“ и под „7“ на далечинскиот управувач.

Кои се копчињата ABCD на мојот Xfinity Remote?

Стандардните поставки за копчињата се како следува: A → Help, B→ Day-, C→ Day+ и D → Описна видео услуга вклучена или исклучена.

Како да го спарам мојот далечински Xfinity XR15 со мојот телевизор?

Со вашиот Вклучен ТВ, притиснете и задржете ги копчињата Xfinity и исклучување звук околу 5 секунди додека не забележите дека светлото се претвора од црвено → зелено. Потоа, внесете ја првата петцифрена шифра наведена за производителот на телевизорот.

Michael Perez

Мајкл Перез е технолошки ентузијаст со вештина за сè паметен дом. Со диплома по компјутерски науки, тој пишува за технологија повеќе од една деценија и има особен интерес за автоматизација на паметни домови, виртуелни асистенти и IoT. Мајкл верува дека технологијата треба да ни го олесни животот и тој го троши своето време истражувајќи и тестирајќи ги најновите производи и технологии за паметни домови за да им помогне на своите читатели да останат во тек со постојано развивање на пејзажот на домашната автоматизација. Кога не пишува за технологија, можете да го најдете Мајкл како пешачи, готви или се занимава со неговиот најнов проект за паметен дом.