Зошто мојот телевизор е на шпански?: Објаснето

 Зошто мојот телевизор е на шпански?: Објаснето

Michael Perez

Го користев мојот телевизор за пренос речиси исклучиво подолго време, и ја гледав најновата епизода од Better Call Saul кога морав да застанам на половина пат за да справам со нешто дома.

Се вратив после неколку часа, но сè на телевизорот беше на шпански, вклучително и затворените титлови.

Гледав на англиски, па немав поим зошто се случи ова.

За да го земам мојот телевизор назад на англиски, отидов на интернет за да барам најлесни начини за тоа.

По неколку часа истражување, имав доволно информации за да знам како да го сменам јазикот на речиси секоја апликација на која било паметен телевизор.

Конечно можев да го сменам јазикот назад на англиски на телевизорот за неколку минути макање со поставките.

Откако ќе ја прочитате оваа статија, ќе знаете точно како за да го промените јазикот на вашиот телевизор на кој било друг јазик што го сакате.

Телевизорот можеби е на шпански поради грешка во софтверот на телевизорот. Можете да го вратите на англиски со одење до системските поставки на телевизорот.

Продолжете со читање за да дознаете како можете да го промените јазикот на вашиот телевизор и преводите за некои услуги за стриминг.

4>Зошто телевизорот е на шпански?

Текстот или аудио елементите на вашиот телевизор можеби се смениле на шпански поради грешка во софтверот на телевизорот или во една од вашите апликации.

Тоа може да се случи и ако неправилно ги конфигурирате вашите временски зони и вашиот систем мисли дека сте во една од шпанскитеземјите каде што зборуваат светот.

За среќа, поставувањето на јазикот назад на англиски е лесно и за системските поставки и за преводите во услугите за стриминг.

Следните делови ќе ви кажат како да го претворите јазикот назад на англиски, не само шпански, туку и за кој било јазик.

Можете повторно да ги следите истите чекори ако сакате да се промените на друг јазик од англиски.

Како да се промените назад на англиски

Речиси сите телевизори, кабелски кутии и други уреди ви дозволуваат прилично лесно да го промените јазикот со одење до системските поставки и менување на вашата временска зона или јазик.

Ќе зборувам за Речиси сите се овде и најлесниот начин е да го смените јазикот на англиски за неколку секунди.

Користете алатка како Google Lens за да преведувате шпански зборови на пат со помош на вашиот фотоапарат ако не знаете шпански, и поминете низ чекорите што ги опишав подолу.

Повеќето кабелски кутии

Прво, ќе треба да го отворите менито Settings на кутијата за кабел, а потоа следете ги овие чекори:

 1. Побарајте поставка Јазик или Временска зона . Понекогаш, ова може да биде скриено во делот Напредно или делот Видео или Аудио .
 2. Изберете ја поставката. Може да се именува и Јазик на ОСД или Јазик на ИМД .
 3. Поставете ја вашата точна временска зона или поставете англиски од листата на јазици.

Samsung TV

За модели од 2015 година ипорано:

Исто така види: Каде се произведуваат телевизорите Hisense? еве што најдовме
 1. Притиснете го копчето Мени на далечинскиот управувач.
 2. Одете во Систем ​​> Јазик на менито .
 3. Изберете Англиски од списокот.

За модели од 2016 година

 1. Притиснете Поставки копчето на далечинскиот управувач.
 2. Одете во Систем ​​> Експертски поставки .
 3. Изберете Јазик .
 4. Изберете Англиски од списокот.

За модели од 2017 година или понови:

Исто така види: Дали треба да го купите вашиот телефон од Costco или Verizon? Има Разлика
 1. Притиснете го копчето Дома на далечинското.
 2. Одете во Поставки > Општо > Системски менаџер .
 3. Изберете Англиски под Јазик .

Google TV

 1. Од почетниот екран на вашиот Google TV, изберете го вашиот Профил .
 2. Изберете Поставки .
 3. Одете во Систем ​​> Јазик .
 4. Поставете Англиски од списокот.

Ако вашиот „Помошник на Google“ на вашиот телевизор е исто така на шпански;

 1. Стартувајте ја апликацијата Google на вашиот телефон.
 2. Проверете го профилот горе десно за да бидете сигурни дека ја користите истата сметка на вашиот телевизор.
 3. Допрете Повеќе од дното на екранот.
 4. Изберете Помошник на Google .
 5. Скролувајте надолу и допрете Јазик и регион.
 6. Изберете Англиски (Соединети Американски Држави) од списокот.

Roku TV

 1. Притиснете го копчето Home на далечинскиот управувач Roku.
 2. Одете на Поставки .
 3. Потоа изберете Систем ​​> Јазик .
 4. Изберете Англиски одлиста.

Можете и да ги промените поставките за преводи во Пристапност со менување на параметрите во менито Стил на титли .

Fire TV

 1. Изберете ја иконата Settings запчаникот на почетната страница на Fire TV.
 2. Одете во Preferences > Language .
 3. Поставете го јазикот на англиски .

Други уреди или услуги

За други уреди или услуги, можете да го промените јазикот на сличен начин со одење на страницата за поставки на уредот или услугата.

Поставете го вашиот регион во Соединетите Американски Држави или користете ја поставката за јазикот на англиски.

Како да го промените јазикот на преводот

Ако само преводите во вашите апликации се на шпански, нивното менување е само парче колач.

Следете ги чекорите за секоја од услугите што ги разгледав подолу.

Netflix

Можете да го промените јазикот на вашиот телефон или компјутер, а промената ќе се одрази на вашиот телевизор.

За телефони или таблети:

 1. Од почетниот екран на апликацијата , изберете го вашиот Профил или допрете Повеќе .
 2. Одете во Управување со профили и изберете го вашиот профил.
 3. Изберете Јазик на екранот .
 4. Поставете англиски како јазик за прикажување.

Компјутери и лаптопи:

 1. Најавете се netflix.com.
 2. Изберете Сметка , потоа вашиот Профил .
 3. Изберете Јазик од менито што се појавува.
 4. Поставете англиски како претпочитан јазик и зачувајте госе менува.

Прим видео

 1. Кога се репродуцира преносот што го гледате, притиснете Горе на далечинскиот управувач на телевизорот.
 2. Изберете Затворени натписи или преводи .
 3. Изберете англиски од листата на јазици.
 4. Поставете ја аудиозаписот на англиски ако не беше под поставките Аудио .

HBO Max

 1. Кога се емитува содржината, притиснете го копчето надолу на далечинскиот управувач или притиснете го средното копче на далечинското.
 2. Означете Аудио и преводи .
 3. Изберете англиски за преводи и англиски под Аудио ако треба да се смени.

Hulu

 1. Притиснете нагоре на далечинскиот управувач на телевизорот.
 2. Отворете Поставки .
 3. Изберете Англиски под Преводи или Јазици на титлови .

Двојно притиснете на горе копчете на далечинскиот управувач за постарата апликација Hulu и поставете го јазикот во поставките Наслови .

Завршни мисли

Сите овие опции би биле на шпански ако тоа беше јазикот поставете го целиот систем, но ако добивате шпански во апликација, тогаш станува полесно да го промените јазикот.

Google Lens е одлична алатка која ви овозможува да преведувате текст во реално време, па стартувајте ја апликацијата и насочете го кон вашиот телевизор за да се движите помеѓу поставките на менито на шпански.

Обично, промените низ целиот систем влијаат на сите апликации на вашиот телевизор, па ако го промените јазикот на англиски во поставките на телевизорот, тој може вратете ги ситеапликации на англиски јазик.

Може да се појават грешки, но ако внимателно ги следите овие чекори, ќе можете да го решите проблемот за кратко време.

Можете и да уживате во читањето

 • Зошто моите Xfinity канали се на шпански? Како да ги вратите на англиски?
 • Хулу аудио не е синхронизирано: како да се поправи за неколку минути
 • Како да го исклучите затворениот наслов на паметниот ТВ Netflix: Лесен водич
 • Опис на звукот на HBO Max не се исклучува: како да се поправи за неколку минути
 • Како да вклучите преводи на HBO Max: лесен водич

Често поставувани прашања

Што значи SAP на мојот далечински управувач?

SAP, или секундарно аудио програмирање, е функција која се наоѓа на некои телевизори што ви овозможува да се префрлите на друга аудио песна.

Оваа песна може да е на друг јазик како шпанскиот или да содржи коментар на креаторот.

Дали можам да научам шпански со гледање телевизија?

Додека победивте Не можете да совладате кој било јазик без пракса и структурирано учење, користењето шпански медиуми може да ви помогне да го проширите вашето знаење за тоа каде да користите фрази.

Сè уште би препорачал учење од наставник со структуриран план за најдобри резултати , а гледањето медиуми на шпански може да ви помогне да го научите јазикот побрзо.

Зошто мојот телевизор зборува на шпански?

Повеќето канали или стримуваните содржини ќе бидат достапни на повеќе јазици, главно англиски и шпански .

Можете да изберете кој јазик сакатеслушам од поставките и на кој јазик би биле преводите, а некои грешки во системот можеби го смениле јазикот на шпански.

Како да направам мојот телевизор Samsung да престане да зборува шпански?

Можете да го промените јазикот на вашиот телевизор Samsung со одење до системските поставки и менување на јазикот на менито на англиски.

Michael Perez

Мајкл Перез е технолошки ентузијаст со вештина за сè паметен дом. Со диплома по компјутерски науки, тој пишува за технологија повеќе од една деценија и има особен интерес за автоматизација на паметни домови, виртуелни асистенти и IoT. Мајкл верува дека технологијата треба да ни го олесни животот и тој го троши своето време истражувајќи и тестирајќи ги најновите производи и технологии за паметни домови за да им помогне на своите читатели да останат во тек со постојано развивање на пејзажот на домашната автоматизација. Кога не пишува за технологија, можете да го најдете Мајкл како пешачи, готви или се занимава со неговиот најнов проект за паметен дом.