DirecTV On Demand не работи: Како да се поправи за неколку секунди

 DirecTV On Demand не работи: Како да се поправи за неколку секунди

Michael Perez

Јас користам повеќе ТВ провајдери, вклучувајќи го и DirecTV, кој првенствено го користам за настани со плаќање по преглед, како што се спортови. Речиси завршив со гледање сè што сакав на Netflix и Amazon Prime, па помислив да ја пробам содржината на барање на DirecTV.

Поради некоја причина, не можев да пристапам до неа, иако се сеќавам дека беше на мојот DirecTV план. Се јавив во DirecTV да потврди, и тие ми дадоа неколку совети за да го поправам. Барав на интернет сè што би можел да се обидам да го поправам ова.

Овој водич е резултат на составувањето на сето она што го најдов од интернет и официјални извори за да ви помогне да го поправите вашиот DirecTV On-demand што престана да работи.

Исто така види: Рутерот за модем xFi трепка зелено: како да се решат проблемите за неколку секунди

За да поправите дека DirecTV On Demand не работи, ресетирајте го ресиверот. Следно, проверете ја интернет-врската и ресетирајте ја. Ова треба да го врати да работи повторно.

Причини зошто DirecTV On Demand не работи

Постојат неколку веројатни причини поради кои на -Побарувачката услуга не работи, но за среќа тие лесно се поправаат. Прво, бавното поврзување на интернет може да биде проблем кога користите On Demand. Ова е особено случај ако гледате емисии во живо.

DirecTV препорачува брзина од 4Mbps за стандардна дефиниција (SD) и 20Mbps за висока дефиниција (HD). Ако вашата интернет конекција не е оценета за овие брзини, вашата услуга на барање може да не работи. Иако сè уште можете да ги преземете на вашиот DVR ако го поседувате, гледатево живо би била тешка задача.

Врз основа на она што го слушнав од DirecTV, повеќето повици за проблеми со On-Demand доаѓаат од нови корисници и инсталации. На DirecTV кутијата може да му бидат потребни до 24 до 48 часа за да се вчита целата VOD содржина и целосно да се наполни услугата. Значи, ако сте нов корисник, почекајте сè да се вчита внатре.

HD DVR или кутијата Genie што ја обезбеди DirecTV за вас се гледа како точка на неуспех. Ако самиот ресивер има проблеми, можеби нема да можете да пристапите и до услугата DirecTV On Demand.

Проверете го статусот на мрежата на двата ресивера

Проверете го ресиверот за какви било прашања. Ресиверот е првата точка на контакт помеѓу вас и DirecTV. Погледнете дали се вклучени сите светла за статус.

Исто така, проверете дали ресиверот реагира на далечинското. Притиснете неколку копчиња на далечинското и проверете дали има одговор од телевизорот. Ако нема, рестартирајте го ресиверот.

Проверете ги врските со кабелот

Лабавите врски отсекогаш биле нешто на што треба да внимавате кога решавате проблеми со техничкиот проблем и тука не е поинаку. Проверете ги сите врски, вклучувајќи ги и врските што доаѓаат од штекерот и оние што одат на ТВ.

Проверете дали сè е правилно поврзано. Добијте го најдобриот HDMI кабел што можете, бидејќи добриот кабел е поиздржлив од поевтините што можете да ги најдете на пазарот. Ви препорачувам да го земете Belkin Ultra HDHDMI кабел. Краевите се позлатени и издржливи и се во согласност со најновите HDMI стандарди.

Ажурирајте го фирмверот на DirecTV

Новите ажурирања на вашиот приемник DirecTV поправаат грешки со софтвер на кој работи ресиверот. Ако причината поради која не можевте да пристапите до услугата на барање е софтверот за приемник со кабриолет, ажурирањето може да помогне да се поправи. Следете ги чекорите подолу за да ги ажурирате вашите ресивери.

За да ги ажурирате вашите не-Genie и постарите Genie приемници,

Исто така види: DirecTV On Demand не работи: Како да се поправи за неколку секунди
 1. Рестартирајте го ресиверот.
 2. Кога ќе го видите првиот син екран, внесете ја следнава низа броеви со далечинското „0 2 4 6 8“ без наводници.
 3. Ако правилно сте ја внеле шифрата, екранот ќе покаже дека ресиверот бара ажурирања. Ако се појави редовниот директен екран на DirecTV, кодот е погрешно внесен.

За да го ажурирате вашиот Genie 2

 1. Притиснете го црвеното копче на страната на ресиверот.
 2. Како што се рестартира уредот, ЛЕД-то за статус на предната страна ќе стане бело. Кога ќе се случи, притиснете и задржете го копчето за клиент додека не трепка белото светло.
 3. Преземањето сега започна. Побарајте ги трепкачките светла за да видите дали процесот продолжува.
 4. Ресиверот ќе се рестартира откако ќе заврши инсталирањето на ажурирањето.

Исчистете го кешот на вашата кабелска кутија

Чистењето на кешот може да ги отстрани сите оштетени датотеки од ресиверот што ги попречувале неговите правилни функции.За среќа, чистењето на кешот, или како што го нарекува DirecTV, „освежување“ на ресиверот, е едноставна работа.

За да го освежите вашиот DirecTV ресивер:

 1. Одете на вашиот myAT& ;Т страницата за преглед на сметката и изберете My DirecTV.
 2. Изберете Manage Package.
 3. Одете во Manage Receivers и изберете Refresh Receiver.
 4. Услугата ќе биде прекината за време на процесот на освежување .

Проверете повторно за да видите дали вашата услуга на барање работи правилно.

Рестартирај го рутерот

Рестартирањето на рутерот може поправете ги проблемите што биле предизвикани од промената на конфигурацијата што сте ја направиле или биле случајно направени. Проблемите со рутерот може да предизвикаат забавување на интернет-врската со вашата DirecTV кутија, така што рестартирањето на рутерот е добар избор.

Рестартирај ги двата ресивера

Идејата за рестартирање на ресиверот доаѓа од истата линија на размислување што ја користевме за рестартирање на рутерот. Така, секоја промена на поставката што би можела да предизвика проблем може да се врати со рестартирање.

За да го рестартирате ресиверот,

 1. Најдете го црвеното копче на ресиверот. За постарите модели кои немаат црвено копче однадвор, отворете ја вратата со пружини на предната страна. Црвеното копче е внатре.
 2. Притиснете го црвеното копче за да започнете со процесот на рестартирање.
 3. Оставете го приемникот да се вклучи и сите светла повторно да се запалат.

Проверете дали сега можете да пристапите на барање.

Рестартирај го телевизорот

Можеби вашиот вклученУслугата за побарувачка не се прикажува на вашиот телевизор. Најдобар начин да ги решите сите проблеми предизвикани од вашиот телевизор би било да го рестартирате. Рестартирањето ги враќа речиси сите незачувани промени на поставките.

Значи, ако овие промени на поставките се причина зошто вашето барање на барање не работи, проблемот ќе се реши.

Ресетирајте ја мрежната врска на двете Приемници

Ресетирањето на мрежната врска може да ја освежи врската помеѓу ресиверот и серверите DirecTV. Ова може да ви овозможи да се поврзете со поефикасен сервер кој може да ви овозможи да ја гледате вашата содржина на барање без никакви проблеми. Следете ги чекорите подолу за да ја ресетирате мрежната врска на вашиот ресивер.

За приемници кои не се од Genie,

 1. Притиснете го копчето Мени на далечинскиот управувач.
 2. Одете до Поставки.
 3. Лоцирајте го Network Setup и пронајдете Reset Network Settings.
 4. Изберете и потврдете го ресетирањето. Почекајте процесот да заврши.

За Genie приемниците,

 1. Притиснете го копчето Мени
 2. Одете во Поставки
 3. Навигирајте до Поставување Интернет > Ресетирајте ги мрежните поставки
 4. Потврдете го ресетирањето и почекајте процесот да заврши.

Загуба на енергија

Се обидувате да пристапите до DirecTV на барање услугата веднаш по прекин на струја може да создаде проблеми. Прекинот на напојувањето може да предизвика губење на некои податоци од DVR-от, а обидот за пристап до изгубената содржина може да предизвика содржината на барање да не работи.

Ќе биде потребно значително време пред приемникот да можевратете ја целата изгубена содржина, а чекањето е најдобриот начин на дејствување овде.

Контактирајте со поддршка

DirecTV има силен тим за поддршка кој може да ви помогне со повеќето проблеми преку телефон и ако сметаат дека треба да испратат техничар да дојде и да го реши проблемот, и тие ќе го сторат тоа.

Контактирајте со DirecTV и кажете им го вашиот проблем. Разговарајте со нив за тоа како сте се обиделе да го решите проблемот, но безуспешно. Може да се потпрете на нив за да ја вратите вашата услуга на барање повторно да работи пред да знаете.

Дали вашата DirecTV On Demand повторно работи?

Следењето на овој водич за решавање проблеми во писмото може да ви помогне поставете ја вашата услуга на барање повторно да работи, па дури и ако не работи, DirecTV има свој тим од персоналот подготвен да ви помогне со вашиот проблем.

Сакав да ја пробам услугата на барање на DirecTV бидејќи Fios On Услугата за побарувачка не работеше. Додека наоѓав решение за тоа, ми требаше некоја содржина на барање освен Netflix или Amazon Prime.

На крајот на краиштата, никогаш не успеав да проверам колку е добар DirecTV On Demand откако го поправив поради некои лични ангажмани. одев во тоа време.

Можете и да уживате во читањето

 • Како да добиете на барање на DIRECTV за неколку секунди [2021]
 • Далечинскиот управувач на DirecTV не работи: како да се поправи [2021]
 • Можете ли да добиете MeTV на DirecTV? Како да се [2021]
 • Враќање на DirecTV опрема: Лесен водич[2021]
 • Дали паметниот телевизор работи без WiFi или интернет?

Често поставувани прашања

Како дали го активирате DirecTV On Demand?

Нема посебна потреба да се активира услугата на барање. Активирајте го ресиверот од страницата myAT&T сметки и проверете дали вашиот сателитски план вклучува On Demand.

Дали треба да плаќате за на барање на DIRECTV?

На барање е достапен со секој пакет на DirecTV што има HD DVR и без дополнителни трошоци.

Зошто мојата контрола DIRECTV не работи?

Ако вашиот далечински управувач е не работи, ресетирајте го ресиверот и далечинското. Притиснете го црвеното копче на ресиверот за да го ресетирате и извадете ги и повторно ставете ги батериите во далечинскиот управувач.

Колку време е потребно за да работи DIRECTV on Demand?

Потребни се околу 24-48 часа за да се вчита целата содржина на вашиот ресивер. Дотогаш, функционалностите на ресиверот ќе бидат ограничени.

Michael Perez

Мајкл Перез е технолошки ентузијаст со вештина за сè паметен дом. Со диплома по компјутерски науки, тој пишува за технологија повеќе од една деценија и има особен интерес за автоматизација на паметни домови, виртуелни асистенти и IoT. Мајкл верува дека технологијата треба да ни го олесни животот и тој го троши своето време истражувајќи и тестирајќи ги најновите производи и технологии за паметни домови за да им помогне на своите читатели да останат во тек со постојано развивање на пејзажот на домашната автоматизација. Кога не пишува за технологија, можете да го најдете Мајкл како пешачи, готви или се занимава со неговиот најнов проект за паметен дом.